Takové zranění jsme v MMA ještě neměli. Bojovníkovi doslova vylezlo oko z důlku!

Takové zranění jsme v MMA ještě neměli. Bojovníkovi doslova vylezlo oko z důlku! Mike Martin neměl svůj den a málem přišel v souboji o oko. | zdroj: Getty Images

Mladému bojovníkovi Miku Martinovi se souboj o smlouvu v PFL vůbec nevydařil. Po prvním kole mu oko vylezlo z důlku a musel být převezen do nemocnice.

Zranění v MMA jsou poměrně častá, ale jednou za čas se bohužel stane něco, co jsme v kleci ještě neviděli. Tento případ se odehrál v organizaci Professional Fighters League, kde se spolu na konci února střetli dva bojovníci welterové váhy, Mike Martin a Dilano Taylor. Do zápasu chtěli dát všechno, protože se jednalo o smlouvu v PFL v rámci tzv. Challenger Series.

Zápas však nakonec trval jen jedno kolo a měl hodně nečekaný konec. Po prvním kole totiž Mikovi doslova vylezlo oko z důlku a zápas musel být ukončen.

Mike Martin 2 zdroj: Getty Images

Jak k takovému zranění vůbec mohlo dojít? Mike od svého soupeře dostal pořádnou ránu, která mu zlomila očnici. Když o přestávce mezi koly cítil tlak v nose, rozhodl se, že si jej profoukne, což je ale mezi bojovníky známá chyba, která většinou nekončí dobře. Mikovi tak vzduch zajel pod oko a vytlačil jej z důlku.

Když rozhodčí viděl, že Mike možná až moc „valí oči“, nechal zavolat lékaře, který důrazně doporučil zápas ukončit, což taky rozhodčí záhy udělal. Je docela šílené, že Mike se na oba trochu zlobil, protože byl odhodlaný i přes své zranění v zápase pokračovat. Pravděpodobně za něj ale spíše mluvil adrenalin, protože po podívání se do zrcadla musel určitě sám přiznat, že pokračování v zápase by pro něj nemohlo dopadnout dobře.

O vývoji svého zranění po několika dnech informoval své fanoušky na Instagramu:

„Konečně jsem se dostal z nemocnice. Moje oko by mělo být dobré. Mám zlomenou očnici a nějakou krev kolem sítnice, takže moje vidění je teď trochu rozmazané, ale vrátí se mi, jakmile ta krev ustoupí.“

„‘Shit Happens‘, vím k čemu jsem se upsal. Cítil jsem se dobře a myslel jsem, že jsem vyhrál to první kolo, ale soupeř je dobrý, že mi dal tu ránu do oka. Jestli se moje oko uzdraví na 100%, tak se vrátím zpátky. Jestli ne, tak to je, jak to je a už v MMA nebudu zápasit. Ještě jednou děkuji za podporu, lásku i nenávist.“

Mike se tak snad brzy plně uzdraví a možná se i vrátí k milovanému sportu. Kontrakt do PFL sice nedostal, ale rozhodně může být rád, že nedopadl například jako Michael Bisping, který kvůli highkicku od Vitora Belforta a své oko přišel a několik zápasů, včetně titulového, dokonce vyhrál s oční protézou.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Mark Martin (@showtimemartin1)

Zdroje:  MiddleEasy.com

Nejnovější články