Sympatické Grasso změna váhy neskutečně prospívá, škrcením potvrdila své umístění v TOP 10

Sympatické Grasso změna váhy neskutečně prospívá, škrcením potvrdila své umístění v TOP 10 Alexa Grasso škrtí v prvním kole Joanne Wood. | zdroj: Profimedia

Alexa Grasso si s Joanne Wood poradila už v prvním kole a začíná nenápadně pokukovat po vysněném titulovém zápase.

Před příchodem do UFC neznala Alexa Grasso slovo porážka. V nejslavnější MMA organizaci na světě se však situace velice rychle otočila a mexická bojovnice téměř tři roky předváděla naprosto nevyrovnané výkony a prakticky na každé vítězství navázala porážkou.

Grasso totiž do předloňské sezóny působila v nejnižší slámové divizi a měla velice často problémy se shazováním váhy, které se promítaly i do její výkonosti. Proto se také rozhodla v roce 2020 přestoupit do vyšší muší váhy, což se postupem času ukázalo jako ta nejlepší volba, protože Alexa dokázala parádním způsobem vyladit svoji formu.

To ostatně předvedla i tento víkend na UFC turnaji ve městě Columbus. Skotské bojovnici Joanne Wood (rozené Calderwood) totiž nedala prakticky žádnou šanci. Několikrát jí dostala na zem, kde nad ní naprosto dominovala, a nakonec ji minutu a tři vteřiny před koncem prvního kola donutila škrcením (rear-naked choke) odklepat. Tím si zajistila už třetí vítězství v řadě a velice pravděpodobně vystřídá svoji soupeřku na sedmé příčce žebříčku muší divize.

Není proto divu, že na pozápasové tiskové konferenci Grasso zářila štěstím. „Je to úžasný pocit,“ oznámila s úsměvem. „Konečně jsem se v UFC dočkala tří vítězství v řadě. Navíc se mi tady poprvé podařilo někoho ukončit před limitem a poprvé se mi tu povedla submise.“

„Je naprosto jasné, že jako bojovník chcete ukončit před časovým limitem úplně každý zápas. Trvalo to opravdu dlouho, ale teď se cítím skvěle. S přibývajícím věkem cítím, že mám vyzrálejší mysl, tělo i zápasové výkony.“

Pro Grasso se tak otevírají úplně nové možnosti, protože si může začít vybírat opravdu elitní protivnice. Je tu navíc i určitá šance, že se tímto vítězstvím přiblížila k vysněnému titulovému zápasu. V nejlepší desítce ženské muší váhy mají totiž tři a více výher v řadě kromě Alexy pouze další tři bojovnice (včetně absolutní královny divize Valentiny Shevchenko).

„Nejlepší holky v mé divizi mají obvykle sérii čtyř výher,“ prohlásila Grasso. „Tak pojďme na to. Budu připravená na všechno, co mi UFC přinese, protože tvrdě pracuji. Šance bojovat o titul by byla mým splněným snem. Nemám teď navíc žádné zranění, takže se okamžitě vrátím do tělocvičny, abych byla pořádně připravená."

Na to, kdo bude další soupeřkou pro Grasso si určitě ještě nějakou dobu počkáme, ale už teď je téměř jisté, že před potencionálním soubojem o šampionský pás si bude muset domluvit alespoň ještě jeden další zápas. Shevchenko už má totiž zarezervovaný termín 11. června, kdy se utká s Brazilkou Tailou Santos.

Zdroje:  Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články