Blaydes ukázal, že není jen wrestler. Daukause umlátil ve druhém kole a pak si řekl o titulovou šanci

Blaydes ukázal, že není jen wrestler. Daukause umlátil ve druhém kole a pak si řekl o titulovou šanci Curtis Blaydes vs. Chris Daukaus | zdroj: Profimedia

Chris Daukaus musel dnes v noci zkousnout druhou porážku v řadě, jeho přemožitel Curtis Blaydes si dělá naděje na prozatímní titul.

Devátému muži těžké váhy UFC Chrisi Daukausovi se minimálně na nějakou dobu rozplynul sen o postupu mezi nejlepších pět bojovníků. Po prosincové prohře s pátým Derrickem Lewisem nezvládl dnes v noci ani zápas proti čtvrtému Curtisi Blaydesovi a další šanci na podobného soupeře od vedení organizace asi jen tak nedostane.

Daukaus přitom do dnešního duelu nevstoupil vůbec špatně a hned od začátku ukazoval, že je excelentním postojářem s vysokým počtem knockoutů na svém kontě. Blaydesovi na hlavu posílal jeden tvrdý úder za druhým a bylo zcela evidentní, že nechce v kleci strávit dlouhý čas.

Blaydes, který se většinou snaží své soupeře utavit wrestlingem, zůstal i přes tyto útoky lehce překvapivě celé první kolo na nohách a soustředil se především na kontry. To mu také nakonec přineslo ovoce, protože jedním z nich způsobil Daukausovi nepříjemný krvavý šrám nad okem. Do konce úvodní části ho ale ukončit nedokázal.

Co se nepovedlo v první rundě, se ale Blaydesovi podařilo hned na začátku té druhé. Do Daukause totiž  vlétl a tvrdou pravou zadní ho sestřelil k zemi, kde ho okamžitě zalehl a začal freneticky tlouct. V tu chvíli už bylo všem včetně rozhodčího Herba Deana jasné, že je po zápase.

Velice hezké TKO od Curtise Blaydese, který si na rozdíl od nešťastného Daukause zvýšil naději na další duel o šampionský pás. V pozápasovém rozhovoru si ostatně řekl o souboj o prozatímní titul s posledním vyzyvatelem Cirylem Ganem.

„Zasloužím si to. Tohle chci jako další zápas. Jsem připravený. Může to být v červnu, v červenci nebo v srpnu.“ řekl Blaydes. „Chtěl bych učinit prohlášení pro všechny včetně Chrise a jeho rohu. Pokud ode mě budete očekávat wrestling a double leg takedown, tak vás zničím knockoutem.“

Zdroje:  Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články