Rána z otočky a TKO. Syn amerických přistěhovalců protáhl svoji sérii neporazitelnosti

Rána z otočky a TKO. Syn amerických přistěhovalců protáhl svoji sérii neporazitelnosti Chris Gutierrez oslavuje vítězství nad Danaaem Batgarelem. | zdroj: Profimedia

Chris Gutierrez si parádním způsobem poradil s Danaaem Batgerelem a vítězství věnoval své matce, která porazila rakovinu.

Americký bojovník Chris Gutierrez, jenž je potomkem guatemalské matky a kolumbijského otce, začal s MMA už v 16 letech a přes menší organizace se díky svému skvělému postoji probojoval v roce 2019 až do UFC. Zde sice hned svůj první zápas v rámci finále reality show The Ultimate Fighter prohrál, ale od té doby nepotkal přemožitele. A to ani dnes v noci, kdy porazil nebezpečného mongolského ranaře Danaa Batgerela.

Celé první kolo oba borci předváděli velice aktivní a ofenzivní výkony. Gutierrez sázel především na hodně nepříjemné calficky a už po padesáti vteřinách dokázal jedním z nich protivníkovi podlomit nohy. Batgerel se však velice rychle vymrštil zpátky a po chvíli sám zavelel do útoku a hodně tvrdou kombinací zatlačil Gutierreze až k pletivu. Američan ale ukázal velice tuhý kořínek a z ošemetné situace se mu povedlo po chvíli prchnout.

Nejzávažnější moment přišel těsně před koncem první rundy, kdy Batgerel zvládl oponenta zvednout do vzduchu a vší silou s ním praštil o zem. Hned poté se mu vrhl na záda a začal ho mlátit do hlavy, ale ukončit duel se mu nakonec nepodařilo, protože Gutierreze zachránil závěrečný gong.

I v prvních dvou minutách druhé části měl lehce navrch Batgerel, jenž soupeře naháněl po celém obvodu klece a několikrát zahrozil hodně nebezpečnými výpady. Finální slovo měl nakonec Gutierrez. Ten zhruba v půlce kola předvedl nádherný úder z otočky, kterým Batgerela naprosto paralyzoval a poslal na podlahu. Tam se mu snažil ještě namlátit, ale rozhodčí Herb Dean po chvíli zápas raději ukončil.

Parádní TKO, díky kterému Gutierrez prodloužil svojí sérii neporazitelnosti už na sedm duelů (šest vítězství a jedna remíza). Existuje tak velká šance, že by příště mohl dostat nějakého protivníka z nejlepší patnáctky bantamové váhy.

„Chtěl bych poděkovat především svému týmu, který mi pomohl překonat mé limity,“ prohlásil šťastný Gutierrez v pozápasovém rozhovoru. „Pokud máte sny, tak za nimi běžte, protože se vám můžou vyplnit. Nad dalším soupeřem nepřemýšlím. Teď chci hlavně slavit a jet domů. A taky jít za svou mámou do nemocnice, protože se jí podařilo porazit rakovinu. Nikdy to nevzdala a já to také nikdy nevzdám. Chtěl bych jí tohle vítězství věnovat.“

Zdroje:  Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články