Novozélanďan udělal dojem, Figueiredo s ním chce bojovat namísto další odvety s Morenem

Novozélanďan udělal dojem, Figueiredo s ním chce bojovat namísto další odvety s Morenem Askar Askarov vs. Kai Kara-France | zdroj: Profimedia

Několikrát utekl hrobníkovi z lopaty a oslavil důležité vítězství, které ho katapultovalo doslova na dosah titulu v UFC. Všiml si ho i šampion a chce s ním teď bojovat.

Nejnižší váhová divize v UFC se teď stává pěkně zamotanou. Dva nejvýše postavení bojovníci spolu bojovali už třikrát a mají dokonale vyrovnané skóre - poprvé remizovali a pak bral každý po jedné výhře. Navíc byl každý zápas divácky atraktivní bitvou, takže by UFC údajně rádo zorganizovalo čtvrté pokračování. Šampion Deiveson Figueiredo je ale proti, radši než s Brandonem Morenem by se teď chtěl utkat s Novozélanďanem Kai Kara-Francem.

Ten totiž o víkendu dokázal porazit druhého muže žebříčku - Askara Askarova. Do zápasu přitom nastupoval jako outsider, Dagestánec koneckonců v oktagonu ještě nepoznal porážku, pouze ve svém prvním zápase v UFC remizoval právě s výše zmíněným Morenem. A Novozélanďana měl v prvním kole doslova na lopatě, když mu vzal záda a pokoušel se o škrcení.

Kai ale přežil a ve druhém kole přidal na tlaku, díky němuž dostal Askarova do velkých problémů, jeho pokusy o další škrcení navíc opět odmítl.

Do třetího kola šli tedy bojovníci za vyrovnaného stavu, Kara-France ale působil, že chce vítězství víc a nakonec mu ho rozhodčí zaslouženě přisoudili. Nyní má už tři v řadě a hned po zápase dal najevo, že chce příště bojovat o titul. A šampion Figueiredo očividně není proti.

"Gratuluji, ty špinavý kiwi, právě sis vymlátil vstupenku na souboj s Bohem války (tak si Figueiredo přezdívá - pozn. red.)," napsal Brazilec na sociální sítě. Morenovi zároveň doporučil, aby si teď dal zápas s Alexanderem Pantojou, mužem číslo 3, s nímž v minulosti dvakrát prohrál. V příspěvku označil také šéfa UFC a požádal ho, aby to podle jeho návrhu uskutečnil. Uvidíme tedy, jak to matchmakeři vymyslí.

Na titulovou šanci si naopak bude muset o něco déle počkat David Dvořák, který na stejném turnaji bohužel nestačil na sedmého Brazilce Nicolaua. Český bojovník ale v zápase ukázal, že se prostě nevzdává, takže můžeme čekat, že se z nepříjemné porážky brzy oklepe a příště bude odcházet opět jako vítěz.

Nejnovější články