Paul Felder věří, že se mu risk vyplatí a vítězství nad Anjosem ho dostane k hvězdným soupeřům

Paul Felder věří, že se mu risk vyplatí a vítězství nad Anjosem ho dostane k hvězdným soupeřům Paul Felder patří bezpochyby mezi největší tvrďáky v UFC. | zdroj: Profimedia

"Irský drak" znovu ukázal, že patří k největším tvrďákům v UFC. Pokud mu risk vyjde, rád by v blízké budoucnosti zamíchal kartami v top 5 lehké váhy a zaútočil na titul.

Paula Feldera jsme mohli v boji naposledy vidět na začátku letošního roku. S novozélandským Danem Hookerem svedli vyrovnanou pětikolovou bitvu, která se nesmazatelně zapsala mezi nejlepší zápasy v historii. Hodně vypovídá i fotografie z nemocnice, kde se oba válečníci po skončení turnaje setkali. "Irský drak" ale bohužel vyhrál pouze u jednoho ze 3 rozhodčích, a tak smutně konstatoval, že tohle byl možná poslední zápas jeho kariéry.

Dan Hooker - Paul Felder Dan Hooker - Paul Felder | zdroj: Profimedia

Felder má slibně rozjetou kariéru komentátora, takže se nemusí o živobytí bát. Ve 36 letech má však stále co nabídnout i v pozici bojovníka. Bohužel pro něj je ale lehká váha aktuálně nabitá k prasknutí kvalitními bojovníky a dostat se k šanci o titul je tak hodně složité. Američan irského původu přiznává, že právě to ho dost demotivovalo.

"Začal jsem být vůči naší divizi trochu zapšklý, neviděl jsem tam cestu. Říkal jsem vám, že pokud nevidím cestu na vrchol, tak proč bych pokračoval? Proč bych se nechával mlátit do hlavy? Proč bych se k rodině vracel zbitý, když nebudu moct být tím nejlepším? Nebojuji, abych vydělal peníze, ale pro příležitosti, které by mě v budoucnu dostaly k větším věcem, než k těm, co teď mám."

A právě takovou příležitost nyní spatřuje v souboji s bývalým šampionem Rafaelem dos Anjosem, který přijal jako náhradník pouhých 5 dní předem. Podle svých slov tím ale může jen získat. "Jestli prohraju a vezme si mé postavení v žebříčku, tak je to ok, protože budu vědět, že mi prostě stejně není souzeno bojovat o titul. Ale ta cesta tam pořád je. Pokud vyhraju, tak nemůžete tvrdit, že si nezasloužím bojovat s někým z těch chlápků na špici lightweight divize, což opravdu chci. Takže mě to dávalo smysl. V životě nedostaneš věci, které chceš, když nevykročíš z komfortní zóny a nezariskuješ."

Felder ale zároveň ví, že definitivní konec jeho kariéry visí ve vzduchu. V jistém paralelním univerzu prý udělá tečku právě víkendovým vítězstvím. "Bylo by úžasné hodit rukavice dolů na podlahu a říct něco jako 'tak to je vše, pět dní' a pak odejít. Ale druhá část mě ví, že jestli mi zvednou ruku, tak to bude spíš 'Počkejte, chci bojovat znova, chci větší zápasy a pořádnou přípravu."

Ať už bude vítězem kdokoliv, souboj Anjose s Felderem slibuje divácky velmi atraktivní podívanou. Těšit se na něj můžeme už v nedělních ranních hodinách. Brazilskému veteránovi se sice v poslední době nedařilo, ale stále poměřoval síly o váhu výš ve welterové divizi s užší špičkou. V Oktagonu UFC navíc strávil času jako málokdo, takřka 7 hodin, což ho řadí na druhou příčku za Frankie Edgara. Felder by mu ale určitě rád trochu pokazil statistiky a zápas bude chtít ukončit před limitem. "Musím mu dát jasně najevo, že ho na každém kroku bude čekat násilí. Myslím, že fanoušci se mají na co těšit."

Zdroje:  mmamania.com

Nejnovější články