Pedro Munhoz má koronavirus! V zápase s Frankiem Egarem za něj zaskočí rozjetý Aljamain Sterling

Pedro Munhoz má koronavirus! V zápase s Frankiem Egarem za něj zaskočí rozjetý Aljamain Sterling Aljamain Sterling | zdroj: Getty Images

Aljamain Sterling se začíná balit na bojový ostrov, aby bojoval s veteránem Frankiem Edgarem.

Po Gilbertu Burnsovi je Pedro Munhoz dalším zápasníkem, který se na sobotní turnaj UFC 251 nepodívá. Munhoz byl totiž pozitivně testován na koronavirus a se soupeřem Frankiem Edgarem se tak neutká.

UFC se ale s nepřízní osudu daří velice dobře bojovat a za nemocného Munhoze začalo ihned shánět náhradu. A vypadá to, že ji našlo v Aljamainovi Sterlingovi. Ten totiž krátce po zprávě o Munhozově pozitivním testu na svém Twitterovém účtu sdílel stručné, ale výstižné „Je na čase si zabalit“ a přidal k tomu ikonu palmy a ostrova.

Aljamain Sterling je americký bojovník jamajského původu a v současnosti je na druhém místě bantamové váhy. Nedávno velice působivě porazil těžkého soupeře Coryho Sandhagena, kterému překazil sérii sedmi výher v řadě a uštědřil mu teprve druhou porážku v kariéře. Aljamain nedal Sandhagenovi nejmenší šanci, vzal jej na zem a za minutu a půl jej ukázkovým způsobem uškrtil na rear naked choke. Sterling si tak docela hlasitě řekl o šanci na opuštěný titul v bantamové váze, ale o ten se tento víkend utká Petr Yan s Josém Aldo. Aljamain tak chce zůstat aktivní a na Frankieho Edgara si očividně věří.

Pro 38 letého veterána Frankieho Edgara, který bude v sobotu debutovat v bantamové váze, bude 28 letý Ajlamain opravdu hodně těžkým soupeřem. Frankie Edgar je legenda MMA, bývalý šampion UFC v lehké váze, kde dokázal porážet i mnohem větší soupeře, než byl on sám. Za svoji bohatou kariéru dokázal udělat spoustu skvělých zápasů a především v trilogii s rivalem Grayem Maynardem ukázal, jak velké srdce bojovníka Frankie opravdu má.

Po ztrátě titulu v lehké váze nad Bensonem Hendersonem se Frankie vydal do pérové divize, kde ale nestačil v zápase o titul na Josého Alda. I přestože se mu v pérové váze většinou dařilo, titul se mu nepovedlo získat a po prohrách s Maxem Hollowayem a „Korean Zombie“ se Frankie rozhodl, že to zkusí ještě o váhu níž, v bantamové váze.

Jeho původní soupeř Pedro Munhoz určitě nebyl lehkým soupeřem, ale pro Frankieho byl o dost „hratelnějším“, než rozjetý Aljamain Sterling. Ten vzal sice zápas jen pár dní před turnajem, ale mládí a dravost budou určitě na jeho straně a Frankie v zápase určitě nebude favorit. I tak není radno tohoto bývalého šampiona odepisovat, protože jen málokterý bojovník má tak bojovné srdce, jako Frankie Edgar.

 

Zdroje:  Aljamain Sterling - Twitter

Nejnovější články