Pereira byl z Adesanyova výkonu zklamán: Bylo to neuctivé k divákům, doufám, že si v zápase se mnou povede lépe

Pereira byl z Adesanyova výkonu zklamán: Bylo to neuctivé k divákům, doufám, že si v zápase se mnou povede lépe Israel Adesanya vs. Jared Cannonier | zdroj: Profimedia

Zatímco jeden se ani nezapotil a oslavil výhru KO, druhý strávil v kleci plných 25 minut, během nichž se z publika občas ozývalo bučení. Příště by se měli Pereira a Adesanya postavit proti sobě.

Uplynulé UFC 276 mimo jiné určilo blízkou budoucnost střední váhy. Šampion Israel Adesanya bude příště titul bránit proti své staré známé Nemesis v podobě Alexe Pereiry. Ten ho před lety dvakrát porazil v kickboxerském ringu. I proto ho nejslavnější světová MMA organizace angažovala a zřejmě doufala, že se i bez větších zápasových zkušeností v oktagonu prosadí a probije se na vrchol. To se nakonec povedlo.

Nutno ale dodat, že je to i kvůli aktuálnímu stavu divize, kde není na čelních pozicích moc velký přetlak a šampion už většinu potenciálních vyzyvatelů porazil, některé dokonce dvakrát. Nové tváře jsou tedy nutně potřeba a ačkoliv nebyl Pereira po dvou zápasech ještě ani v nejlepší patnáctce, matchmakeři UFC mu domluvili souboj s divizní čtyřkou Seanem Stricklandem. S ním se chladnokrevný Brazilec nepáral a jakmile vycítil v prvním kole příležitost, poslal ho k zemi přesně mířenými údery.

V pozápasovém rozhovoru pak "Poatan" vyzval fanoušky, aby v hlavním souboji večera fandili Adesanyovi. Ten sice nakonec zvítězil s přehledem na body, ale dechberoucí podívaná to v žádném případě nebyla, což Pereiru trochu mrzelo.

"Opravdu mě štve, když vidím, jak dnes večer bojoval. Výkon jako tenhle je neuctivý k fanouškům. Viděl jsem tu tisíce lidí, ani bych je nedokázal spočítat a je smutné je sledovat, jak buší během titulového zápasu. Lidé odcházeli ve 4. kole, jako by ten zápas skončil. To mě opravdu štve. Takže doufám, že si v zápase se mou povede lépe," posteskl si Alex v zákulisí.

Šampion naopak uznal, že jeho starý známý předvedl dobrý výkon. "Měl svůj den, já ne," uznal Izzy. Přesto nepochybuje, že ho příště porazí. "Jak jsem řekl, rozbruslím ho a pak ho nechám zmraženého. To je můj plán. Mám rád ten tlak, když jsem zády u stěny a každý o mně pochybuje."

"Líbí se mi ten příběh. Můj život je film, je to anime... To je jedno co, budu čelit chlapovi, co mě porazil v kickboxu a teď mě pořád pronásleduje, protože ví, že jsem král. A on mi to chce vzít. Viděli jste, co se stane, když jsem zády u zdi, když je na mě opravdu tlak."

Je fakt, že atraktivita Adesanyových zápasů hodně závisí na přístupu jeho soupeřů. Pokud tlačí a snaží se útočit, bývá z toho atraktivní podívaná, v jiných případech to ale končí technickou "pinkanou", v níž má šampion navrch. Právě souboj s Pereirou by mohl být zajímavý, protože Brazilec bude chtít s Israelem iniciovat přestřelky, v niž by ho mohl nachytat svým smrtícím levým hákem.

Duel navíc přichází ve vhodnou chvíli, protože se zdá, že střední váha aktuálně zažívá mírnou krizi, protože 3 poslední titulové souboje nebyly příliš divácky atraktivní a navíc začali pro šampiona docházet adekvátní soupeři. 

Na obzoru se navíc pomalu rýsuje také příchod Khamzata Chimaeva, který sice primárně vyhlíží titul ve welteru (77,1 kg), ale ihned po Pereirově vítězství mu pozval na sociálních sítích výzvu. Nyní to sice nepřipadá v úvahu, ale v budoucnu se "Vlk" určitě pokusí zařadit do klubu dvojitých šampionů. A nutno uznat, že pro Adesanyu i Pereiru by nejspíš kvůli fenomenálnímu wrestlingu představoval velkou výzvu.

Zdroje:  Tisková konference UFC , BT Sport

Nejnovější články