Pereira dostal chuť na boxerský zápas a rovnou uvedl, kdy by k němu mohlo dojít

Pereira dostal chuť na boxerský zápas a rovnou uvedl, kdy by k němu mohlo dojít Rozhodčí Marc Goddard bedlivě sleduje duel Pereira vs. Adesanya | zdroj: FOTO: UFC

Hlavní událostí uplynulého víkendu byl ve světě bojových sportů boxerský souboj mezi Tysonem Furym a Francisem Ngannou. A vypadá to, že kamerunský Predátor inspiroval k přechodu do ringu minimálně jednoho kolegu z oktagonu.

Conora McGregora na postu největšího influencera v bojových sportech možná právě vystřídal Francis Ngannou. Ten totiž opustil relativně lukrativní místo v UFC, kde tou dobou kraloval těžké váze, a rozhodl se zkusit štěstí jinde. Jeho plánu boxovat s neporaženým Tysonem Furym se někteří zprvu smáli a šanci na vítězství mu dával jen málokdo, Predátor ale nakonec překvapil a nevyhrál jen kvůli spornému verdiktu bodových sudí. Je tedy pravděpodobné, že jsme Francise v ringu neviděli naposled, nabízí se pro něj koneckonců spousta zajímavých zápasů.

Box je pro hvězdy UFC lákavý, protože si v něm stále mohou přijít na mnohonásobně větší peníze než v MMA. Zatímco pro některé je to stejně jako pro Francise krok do neznáma, jiní už zkušenost z ringu mají a nevedli si vůbec špatně. Třeba bývalý šampion střední váhy Israel Adesanya má v profi boxu bilanci 5-1, kterou si vybudoval v letech 2014-15. Na tuhle kapitolu svého života zavzpomínal krátkým videem na sociálních sítích, ke kterému přidal komentář "Bylo nebylo, kdysi dávno". 

Hned vzápětí se s vlastní vzpomínkou vytáhl i Adesanyův rival Alex Pereira. Ten zveřejnil dokonce celý svůj první a zatím poslední zápas, který se odehrál v roce 2017. Asi nepřekvapí, že Poatan tehdy zvítězil na KO, o 15 kilo těžšího soupeře skolil svým pověstným levým hákem. "Existují MMA zápasníci, kteří umí boxovat," připsal Brazilec k videu. "Možná si dám v roce 2027 boxerský zápas."

Proč právě v roce 2027? Odpověď vede zase zpátky k Adesanyovi. Ten se totiž nechal slyšet, že si po prohře se Seanem Stricklandem dá pauzu. Na otázku, kdy se k zápasení vrátí, odpověděl pravděpodobně s nadsázkou, že v roce 2027.

Kdo ví, jaká bude v té době situace, třeba ale dojde mezi Adesanyou a Pereirou i k boxerskému klání. Jejich rivalita koneckonců nemá v bojových sportech obdoby – zatím se dvakrát utkali v kickboxu a dvakrát pod pravidly MMA. Alex sice vede 3-1 na zápasy, ale v tom posledním schytal tvrdé KO a nijak neskrývá, že by se Stylebenderem rád bojoval znovu. Pokud by mu to nevyšlo v oktagonu, určitě se najde někdo, kdo bude ochotný zaplatit za souboj v ringu, až jednou oba opustí UFC.

Aktuálně má však Pereira před sebou jinou výzvu. Už 11. listopadu jej totiž na turnaji UFC 295 v New Yorku čeká bitva o titul polotěžké váhy, v níž bude čelit Jiřímu Procházkovi.

Zdroje:  Alex Pereira - YouTube

Nejnovější články