Podváděl Khabib Nurmagomedov při vážení? Video ukazuje, že je možné, že šampion vážil více než měl

Podváděl Khabib Nurmagomedov při vážení? Video ukazuje, že je možné, že šampion vážil více než měl Khabib Nurmagomedov | zdroj: Profimedia

Lidská chyba nebo podvod? Vážení Khabiba Nurmagomedova provázeli zvláštní okolnosti.

Včera večer došlo na oficiální vážení bojovníků, kteří nastoupí do zítřejších soubojů na UFC 254. Mezi těmi, kteří byli zváženi byl i současný šampion lehké váhy, Khabib Nurmagomedov, který se zítra utká s Justinem Gaethjem. Jenže jeho vážení provázela jedna „zvláštnost“, která se při oficiálním vážení moc nevidí.

Khabib na vážení dorazil už od pohledu silně dehydrovaný a byla na něm vidět únava. O tom, že vážení bude velice těsné svědčil i fakt, že se Khabib nechal vážit bez oblečení. Do té doby probíhalo všechno podle regulí. Khabib se dokonce ani nedotýkal ručníku, jak jednou zašvindloval jeho týmový kolega z AKA, Daniel Cormier. Komisař, který měl vážení na starosti vyřkl verdikt „155!“, což znamená, že váhový limit byl splněn. Khabibovi se viditelně ulevilo a sestoupil z váhy.

Jenže problém byl v tom, že komisař, který Khabiba vážil, provedl vážení až příliš rychle, a neměl tak pravděpodobně vůbec možnost poznat, jestli Khabib požadovanou váhu navážil.

K oficiálnímu vážení se totiž používá speciální váha, která je nastavená na hmotnost 155 liber a pokud by Khabib tolik skutečně vážil, rameno váhy by balancovalo a zůstalo ve vodorovné poloze. Jenže na videu z Khabibova vážení lze vidět, že komisař nenechal rameno váhy vůbec vybalancovat, ale téměř okamžitě řekl, že Khabib váhu splnil a nastavení váhy zrušil.

Když se podíváme na vážení od Justina Gaethjeho, lze vidět, že tam si dal komisař s vážením na čas a bylo jasné, že tam probíhalo všechno podle regulí.

Je tedy otázka, jestli Khabib opravdu váhový limit splnil. Justinovi Gaethjemu je to pravděpodobně asi jedno a Khabib i fanoušci jsou určitě rádi, že zápas bude. A pořádně se muselo ulevit i šéfovi UFC Danu Whiteovi, protože kdyby Khabib váhu nesplnil, je možné, že by jej UFC muselo zbavit titulu šampiona a tím by se stal bez ohledu na výsledek zápasu Justin Gaethje, který je v současné době prozatímním šampionem.

Ať je to jak chce, už zítra se konečně dočkáme nejočekávanějšího souboje tohoto roku.

Zdroje:  mmamania.com

Nejnovější články