Poirier hledá soupeře, rád by se ukázal na jubilejním UFC 300

Poirier hledá soupeře, rád by se ukázal na jubilejním UFC 300 Conor McGregor vs. Dustin Poirier 3 | zdroj: Profimedia

Populární Dustin Poirier se původně měl vrátit ještě tento rok, což se bohužel nepovedlo. Je tu ale naděje, že jej uvidíme na UFC 300, které se nezadržitelně blíží.

Bývalý prozatimní šampion lehké váhy Dustin Poirier původně sliboval, že se jeho dalšího zápasu dočkáme ještě před koncem roku. To se nakonec bohužel nestane, ale dostali jsme konkrétní akci, na které se hvězda UFC plánuje vrátit.

Poirier se proslavil především jako stálice vrcholu lehké váhy, ale také jako dvojnásobný přemožitel Conora McGregora a bojovník, kterému se Khabiba podařilo dostat do těch největších potíží v jeho kariéře.

Ve svém posledním zápase ale Diamond, jak si rodák z Louisiany přezdívá, inkasoval nepříjemné KO od Justina Gaethjeho. Ten ho na začátku druhého kola tvrdě ukončil kopem do hlavy a je tak prvním zápasníkem, kterému se od roku 2016 podařilo Poirera vypnout. Tím si získal symbolický status "největšího tvrďáka" (BMF) a příslušný pás, který mu tehdy předal sám Jorge Masvidal.

Poirier poté nachvíli utichl, ale poměrně rychle po zápase avizoval, že ho ještě do konce roku v oktagonu uvidíme. Matchmakeři UFC pro něj ale zřejmě nedokázali najít vhodného soupeře, všichni zápasníci, co jsou v žebříčku před ním, ho už nedávno porazili, a jako hodný oponent z TOP10 by se jevil snad jen Rafael Fiziev. Ten si ale nedávno ošklivě poranil koleno, takže bude nejspíš delší čas mimo hru. 

Na stole je ale nový plán – návrat na UFC 300, které nás čeká někdy na jaře příštího roku. K tomu se Dustin vyjádřil poměrně jasně: “Myslím si, že patřím tam, kde posledních deset let jsem. Celou dobu patřím do TOP10 nebo TOP5 své váhy a mé zápasy to jen potvrzují. Nikdy nejsem daleko od těch největších zápasů a každý den na ně trénuji. Kdybych teď mohl, klidně bych zápasil za šest týdnů, pokud by ten zápas dával smysl a měl bych o něj zájem. Ale mimo to mě zaujalo UFC 300, které je opravdu velká věc. V organizaci zápasím už od UFC 125, na UFC 200 jsem nebyl a vím, že na UFC 400 už nebudu. Takže by bylo skvělé, kdyby se mi povedlo dostat se na UFC 300.”

Jako hlavní tahák akce se očekává souboj McGregora s Chandlerem, který je již dlouho plánován. Proti komu by se ale mohl utkat Poirier, je zatím nejasné. Jasné ale je, že miláček fanoušků a fighter, který má šestý nejvyšší počet výher v UFC, by si místo na startovce jubilejního turnaje určitě zasloužil.

Zdroje:  Twitter Dustin Poirier

Nejnovější články