Poirierův trenér: Je to monstrum, nikdo nemá takovou koňskou sílu a výkon jako on!

Poirierův trenér: Je to monstrum, nikdo nemá takovou koňskou sílu a výkon jako on! Dustin Poirier a jeho trenérský tým v době, kdy se stal prozatimním šampionem lehké váhy. | zdroj: Profimedia

Hlavní trenér Dustina Poiriera je před třetím zápasem s McGregorem plný sebevědomí. Jeho svěřenec je prý připraven na těžkou válku a jen tak něco ho nezastaví.

Za každým úspěšným bojovníkem stojí samozřejmě také dobrý trenér. A Mike Brown z American Top Teamu patří k těm nejlepším na světě. Pod jeho vedením se kromě Dustina Poiriera připravuje třeba také polská bojovnice Joanna Jedrzejczyk nebo populární Jorge Masvidal.

A právě Brownovi bývá oprávněně připisována velká zásluha na Dustinově lednovém vítězství v odvetě nad McGregorem, ke kterému vedla především skvělá taktika. Své udělal takedown a především nepříjemné calf-kicky, které Irovi totálně zničily přední nohu a eliminovaly tak jeho pohyb. Je jasné, že McGregor podruhé kopy do lýtek nepodcení, podle Browna to ale neznamená, že je nyní nebudou používat.

"Je to mocná zbraň. Mnohem účinnější způsob jak ublížit soupeři než klasické kopy do stehen," přibližuje trenér, proč si calf-kicky oblíbil. "I když víte, co bude ten proti vám dělat, tak je to o narafičení. takže i pokud víte, že má dobré takedowny, tak hodně štěstí s jejich zastavením. Cokoliv se dá kdykoliv použít, když je to dobře narafičeno."

Mike Brown a Dustin Poirier Trenér Mike Brown je jedním z těch, kteří stojí za úspěchem Dustina Poiriera. | zdroj: Profimedia

Brown si ale samozřejmě nemyslí, že kopy by byly největší zbraní jeho svěřence. Ty vidí jinde. "Je to monstrum. Nikdo nemá takovou koňskou sílu a výkon v 15 nebo 25 minutách jako on. Ať je zápas jakýkoliv, nikdo nevydá víc síly a výkonu než Dustin. Mluvím o síle a množství úderů. Nemyslím si, že se mu někdo byť jen blíží. Není to normální, ten kluk má dar. Je to velmi silný chlap s přirozeně tvrdými údery a kopy, který navíc do vínku dostal šílenou fyzičku. Hodně štěstí, on totiž nezpomalí."

Poirier je zároveň známý "držák", kterého jen tak něco nezastaví. "Je ochotný si sáhnout hlouběji než většina ostatních. Když je váš nos zlomený a krvácí vám ucho, vzdáte to? Odmáváte to, rozsypete se? Protože on ne. Jde za jakékoliv situace dopředu a snaží se vás ukončit. To je to, proč většinou odchází jako vítěz."

A podle trenéra Browna to tak bude i v neděli ráno našeho času na UFC 264 v očekávaném třetím zápase s McGregorem, ačkoliv si dobře uvědomuje nevyzpytatelnost MMA. "Věřím, že Dustin bude tím, komu na konci zvednou ruku. Kdy to bude, ve kterém kole? To si nejsem jistý, ale jsem přesvědčený, že vyhraje."

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články