Polská MMA princezna Kowalkiewicz bude bojovat o přežití v UFC, proti Číňance Yan to však bude mít zatraceně těžké

Polská MMA princezna Kowalkiewicz bude bojovat o přežití v UFC, proti Číňance Yan to však bude mít zatraceně těžké Karolina Kowalkiewicz sice působí něžně, avšak v oktagonu vyniká agresivním stylem | zdroj: Profimedia

Polská bojovnice po třech prohrách v řadě nevěší hlavu a chystá se na UFC v Auklandu na válku s rozjetou Xianonan.

Polská kráska Karolina Kowalkiewicz vystoupala na vrchol kariéry v roce 2016, když se jako neporažená s úctyhodnou sérií 10 výher v řadě dostala k titulovému zápasu. V něm na ni čekala její slavnější krajanka, neochvějná vládkyně ženské slámové divize, Joanna Jedrzejczyk.

Zatímco Joanna na tiskových konferencích působila velice sebejistě, Karolina se svým nevinným výrazem vůbec nevypadala jako zápasnice. Vše se změnilo až v ringu, kde šampionce pořádně zatopila a i když prohrála jasně 49:46 na body, odveta nebyla vůbec nereálná. "Ona je nejlepší na světě, byl to hodně těžký zápas, ale jsem pyšná. Možná můžeme příště zápasit v Polsku," neskrývala své naděje na rematch ihned po zápase. Zajímavé také je, že zatímco Joanna se připravuje především v americkém ATT, Karolina zůstává po celou kariéru věrná svému domácímu Shark top teamu z Lodži.

Karolina Kowalkievicz zdroj: Profimedia

Myšlenky na odvetu bohužel vzaly za své, když Karolina v dalším zápase podlehla Claudii Gadelhe hned v prvním kole a spadla tak ze špičky divize. Následující zápasy sice dokázala vyhrát a vyškrábala se zpátky, avšak začalo období neúspěchu. Nejprve děsivé KO od Jessicy Andrade a poté prohry na body s Michelle Waterson a Alexou Grasso. Po té poslední dokonce na svém Instagramu upřímně napsala, že už není tou samou bojovnicí jako kdysi, a přestože se ještě nechystá do důchodu, bude muset místo na špici divize uvolnit mladším. 

Teď ji čeká veledůležitý zápas, který nejspíše rozhodne o jejím dalším setrvání v UFC a v rozhovoru pro MMA Rocks sebevědomě prozradila, že její čas ještě neskončil. "Holly Holm taky po výhře nad Rondou Rousey, což bylo asi největší vítězství v ženském MMA, prohrála 3 zápasy v řadě."

Síly s ní v Auklandu poměří nadějná Čínská bojovnice Yan Xianonan, která má v UFC zatím perfektní bilanci 4:0 a celkově jede na vlně 10 vítězství v řadě. Stejně jako Polka vyznává především boj v postoji a vyžívá se především v divokým přestřelkách. Mezi její oblíbené techniky patří také v MMA málokdy viděný side-kick na hlavu.

Yan zatím nečelila top bojovnicím a bude chtít využít Karolinu jako odrazový můstek k zajímavějším soupeřkám. Do karet jí bude hrát agresivita a chuť po vítězství. Pokud však v sobě polská bojovnice dokáže znovu zažehnout bojovnost a nastoupí ve formě jako kdysi, čeká nás velmi atraktivní boj, který dost možná neskončí na body. Prohra by navíc pro Kowalkiewicz s největší pravděpodobností znamenala konec v UFC, což by ji mohlo vybičovat k lepšímu výkonu.

O tom, že Karolina je opravdu tvrdá bojovnice, se můžete přesvědčit například v tomto videu ze zápasu s Jessicou Andrade:

 

Zdroje:  YouTube MMA Rocks

Nejnovější články