Polský šampion Jan Blachowicz chce stále za každou cenu ukončit neporazitelnost Jona Jonese

Polský šampion Jan Blachowicz chce stále za každou cenu ukončit neporazitelnost Jona Jonese Šampion polotěžké váhy Jan Blachowicz. | zdroj: Getty Images

Jan Blachowicz si teď užívá zájmu, ale jeho cíl je neměnný. Do dvou let konfrontovat Jona Jonese.

O tom, kdo je momentálně nejlepším polským bojovníkem v UFC asi není vůbec žádných pochyb. Je jím totiž Jan Blachowicz, který od té doby, co utloukl v září na konci druhého kola Dominicka Reyese, vládne polotěžké váze.

Blachowicz si nikdy nemohl stěžovat na to, že by nemohl najít dobrého soupeře, ale poslední měsíc je o něj pěkná tahanice. Nároky na duel s ním si právě teď dělá divizní jednička Glover Teixeira, který nedávno skvělým způsobem otočil zápas s Thiagem Santosem, ale také nikdy neporažený šampion střední váhy Israel Adesanya, jenž touží po tom, získat pásy z vícero hmotnostních kategorií.

A do hry vstupuje ještě třetí jméno, které je sice hudbou vzdálenější budoucnosti, ale tvoří pro Blachowicze i Adesanyu společný jmenovatel. Tím je totiž další nikdy neporažený bojovník Jon Jones, který se vzdal titulu v polotěžké váze (ve „prospěch“ polského bojovníka), aby mohl působit v těžké. Tam se sice zatím nepředvedl ani v jednom zápase, ale stále je považován za minimálně jednoho z nejlepších bojovníků na světě. A o něj mají zájem Adesanya i Blachowicz.

Adesanya má s Jonesem momentálně jednu z největších rivalit a poslední rok na sobě nenechali nit suchou, ale o osobní záležitost jde také v případě Blachowicze. O svůj šampionský pás chtěl totiž původně bojovat s Jonesem, kterému chtěl uštědřit první porážku jeho kariéry. Ten mu ale utekl do těžké váhy, odkud „Blacha“ trochu popichuje, že už se do polotěžké nevrátí, protože by mu to už prý nestálo za to.

Jan Blachowicz vs. Dominick Reyes Jan Blachowicz vs. Dominick Reyes | zdroj: Getty Images

Blachowicz tak spřádá plány, jak se mu dostat na kobylku. Ví, že nyní musí obhájit svůj trůn, ale také má v plánu do dvou let bojovat s Jonesem. A je mu prý úplně jedno, ve které váhové kategorii to bude. „Tak co můžu dělat? Potom, co jsem porazil Coreyho Andersona, tak mi ten zápas slíbil,“ postěžoval si Blachowicz pro pořad Submission Radio. „Po několika měsících pak odešel do těžké váhy. Tak co to sakra je?“

„Nejprve musím vyhrát proti Gloveru nebo Israeli a pak teprve můžeme pořádně mluvit o Jonovi Jonesovi, ale je mi to jinak jedno. Věřím, že ho v budoucnosti chytnu, ať to bude v polotěžké nebo v těžké. Anebo možná půjdu do Albuquerque a půjdu do jeho gymu a uděláme sparing na podložce. Ale věřím, že s ním jednou někde bojovat budu, už jen pro můj pocit.“

Tento zápas by byl rozhodně zajímavý. Jon Jones mezi tím momentálně tvrdě maká na tom, aby nabral váhu a je jen otázkou času, kdy ho uvidíme bojovat v těžké váze. Blachowicze by se měl v oktagonu objevit do konce března. S kým to nakonec bude však ještě není vůbec jisté.

Zdroje:  YouTube Submission Radio , tisková zpráva

Nejnovější články