Před dvěma lety při dopravní nehodě málem přišel o nohu. Sean Strickland ale odmítl ukončit kariéru a teď se vrací do UFC

Před dvěma lety při dopravní nehodě málem přišel o nohu. Sean Strickland ale odmítl ukončit kariéru a teď se vrací do UFC Sean Strickland | zdroj: Profimedia

Probudil se v nemocnici s obrovskou jizvou přes celé koleno. Sean Strickland se podruhé narodil a teď pokračuje v zápasnické kariéře.

Sean Strickland píše další kapitolu svého neobvyklého životního příběhů. Bojovník s přezdívkou “Tarzan” před dvěma lety havaroval na motorce, téměř přišel o nohu a nyní se vrací do UFC odhodlaný, jako nikdy předtím. Na turnaji UFC Vegas 12, vyzve Jacka Marshmana a touží připsat jednadvacáté profesionální vítězství.

Když se kalifornský rodák vracel po tréninku domů, v rychlosti více než 70 km/h se střetl s protijedoucí dodávkou. Utrpěl vážné zranění dolních končetin a několik dní ležel v umělém spánku. Lékaři mu sdělili děsivou diagnózu - vážné zranění nohy s doživotními následky. Zápasníkova pravá noha byla v podstatě roztržena ve dví. 

“Na té silnici jsem nechal kus své čéšky. Když mi doktor řekl, že jdu na operaci, začal jsem plakat. Nevím, jestli je to kvůli celoživotnímu boji s depresí, který bojovníci podstupují, ale vzpomínám si, že jsem se vzbudil a řekl si: 'sakra, doufám, že budu moct znovu zápasit,'” prozradil zástupce Riverside gymu.

Na svém Instagramu bojovník ukázal, v jakém stavu bylo koleno po operaci.

“Nehoda nebyla tak traumatizující, ale když jsem zjistil, že půjdu na operaci, tvrdě mě to zasáhlo. Jediná věc, kterou v životě umím, je MMA.”

Zranění hlavy naštěstí nebyla tak vážná, jak se zdálo a největší škodu utrpělo právě Stricklandovo koleno. 

“Měl jsem roztrženou šlachu na čéšce, takže moje čéška mi v podstatě visela u nohy. Lékaři ji zašili a vrátili zpět na své místo. Každý doktor, se kterým jsem mluvil, mi řekl, že bych už nikdy neměl zápasit. Vůli se vrátit, jsem dostal od lidí z UFC Performance Institutu. Stanovil jsem si jasnou cíl a cestu, která mě k němu dovede.” 

I když byl Strickland nucen chodit v podstatě o jedné noze, odmítl se vzdát a ukončit MMA kariéru. 

“Byly chvíle, kde jsem si myslel, že opravdu skončím, ale nevzdal jsem se. Pouhých dvanáct týdnů po nehodě, jsem trénoval box s ortézou na koleni.”

Strickland se rozhodl bojovat s nepřízní osudu a za příklad si vzal jiné zápasníky, kterým sudičky také moc nepřáli.

“Nikoho neviním. Byl jsem idiot, co létal na motorce, takže si za to můžu sám. Jsou tu i jiní bojovníci, kterým život nepřál. Nick Newell bojuje s jednou rukou, Michael Bisping získal titul a přitom nevidí na jedno oko.”   

Fotografie z místa nehody vypadá opravdu děsivě:

Vážné zranění si vyžádalo delší rekonvalescenci, než bojovník očekával, ale tvrdá práce a dřina, se nakonec vyplatila. 

“Asi po roce jsem si začal myslet, že se cítím lépe, že se dokáži vrátit. Jsem vděčný UFC, počkali na mě a teď se můžu po dvou letech konečně vrátit.“

“Začal jsem zápasit v patnácti letech, v sedmnácti jsem odešel ze školy, abych mohl bojovat. Je to jediná věc, kterou umím. Jsem vděčný, že můžu pořád bojovat a nemusím říkat 'vítejte ve Walmartu, chcete plastový nebo papírový sáček,'” zakončil Strickland emitovní vyjádření.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články