Překvapivá zpráva z UFC! Bývalý šampion po zranění ramene končí

Překvapivá zpráva z UFC! Bývalý šampion po zranění ramene končí T.J. Dillashaw | zdroj: Profimedia

Velkolepý návrat se mu nepovedl, rameno nevydrželo a prognózy nevypadaly dobře. Ex-šampion tedy informoval vedení UFC, ať už s ním nepočítají.

Zatímco u některých bojovníků fanoušci marně doufají, že už konečně pověsí rukavice na hřebík, u jiných to naopak přijde dost nečekaně. To je i případ TJe Dillashawa, který se k odchodu do sportovního důchodu rozhodl po zranění ramene, které si přivodil v posledním zápase s Aljamainem Sterlingem.

Dillashaw sice kraloval bantamové divizi už mezi lety 2014-15, do povědomí většiny fanoušků se ale zapsal nejspíš kvůli vyhrocené rivalitě s bývalým tréninkovým parťákem Cody Garbrandtem, který se mezitím zmocnil šampionského pásu. T.J. ho ale ve dvou ostře sledovaných titulových zápasech knockoutoval a v podstatě mu tím zničil kariéru.

T.J. Dillashaw vs. Cody Garbradnt Zápasy mezi Dillashawem a Garbrandtem byly plné emocí | zdroj: Profimedia

Jeden opasek ale ctižádostivému Dillashawovi nestačil, a tak vyzval na souboj tehdejšího šampiona muší váhy Henryho Cejuda. To, že padl už po 32 vteřinách, by samo o sobě nebyla žádná ostuda, záhy však vyšlo najevo, že T.J. užíval zakázané látky a vyfasoval stopku na 2 roky.

S pošramocenou pověstí se loni do oktagonu vrátil a na body těsně přetlačil mladého dravce Coryho Sandhagena, díky čemuž si vysloužil titulovou šanci. Jenže souboj s Aljamainem Sterlingem prohrál kvůli vyhozenému ramenu a bylo otázkou, zda se po ošklivém zranění, s kterým se navíc nepotýkal poprvé, bude schopný po operaci a následné rekonvalescenci ještě vrátit. Naději zřejmě ve 36 letech ztratil i sám Dillashaw a nedlouho po zápase informoval vedení UFC, že končí.

Jak už se mnohokrát ukázalo, odchod do důchodu bývá u bojovníků jen málokdy definitivní. Američan navíc vždycky platil za extrémně soutěživého jedince, takže by pravděpodobně radši končil s pásem přes rameno. Zároveň ale ví, že teď bude minimálně rok mimo hru, takže nepotřebuje zůstávat pod drobnohledem antidopingových kontrolorů. Kdo ví, třeba ho po vyléčení v oktagonu ještě uvidíme.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články