Dillashaw připustil, že je chorobně soutěživý a během přípravy se chová jako "zmetek"

Dillashaw připustil, že je chorobně soutěživý a během přípravy se chová jako "zmetek" T. J. Dillashaw | zdroj: Getty Images

T. J. Dillashaw je možná až moc soutěživý a občas se tak ke svým tréninkovým parťákům nechová nejlépe. Navíc kolují zvěsti, že špehoval svého soupeře.

Bývalému šampionovi bantamové váhy T. J. Dillashawovi skončil na začátku tohoto roku dvouletý trest uložený za užívaní steroidů a on se tak mohl znovu vrhnout do přípravy, která vyvrcholí víkendovým soubojem o post vyzyvatele s divizní dvojkou Corym Sandhagenem.

Tréninky má Dillashaw opravdu tvrdé a do každého z nich vstupuje, jako by se jednalo o ostrý zápas. V nedávném rozhovoru s reportérem Brendanem Schaubem T. J. připustil, že nesnáší porážky, takže to s ním občas v gymu není k vydržení:

"Vím, že takový jsem, přiznávám to, příznávám, že jsem kre*én a neschovávám se před tím. I když se pak vracíme z tréninku, tak se omlouvám: 'Sorry kámo, jsem podělaný kre*tén, jel jsem moc tvrdě'," přiznává sám Dillashaw.

„Všichni kluci v Gracie Barra se mi častou smějí. Například když mě trenér donutí odklepat a já jsem pak opravdu nas*aný,“ vysvětluje Dillashaw. „Všichni mi pak říkají: ‚Kámo, je to jeden z nejlepších černých pásů, co tu kdy byl. On je tu od toho, aby tě porážel.‘ Ale to je mi u pr*ele. Já potřebuji vždycky zvítězit.“

Chorobná soutěživost Dillashawa provází celou jeho kariérou, ale on je přesvědčený, že i díky tomu se stal v minulosti šampionem UFC.

„Myslím, že to člověka dotlačí až na vrchol. Alespoň já to mám takhle nastavené. Nechci v žádné situaci prohrát a to ve vás probouzí de*ila. Stanete se naprostým kre*énem. Neřekl bych, že je na to moje manželka pyšná. A nejsem na to pyšný ani já, ale dostalo mě to tam, kde teď jsem.“

Kromě přiznání, že se na trénincích nechová ke svým parťákům nejlépe, se na Dillashawa doneslo také jedno nepříjemné obvinění. Podle několika sparingpartnerů ze Sandhagenova tábora totiž měl údajně T. J. poslat do protivníkovy tělocvičny několik "špionů", kteří se pod záminkou trénování snažili pořídit záznam z přípravy. Tato zpráva je ale zatím brána jako čistá spekulace bez důkazů.

Sám Sandhagen navíc během interview pro server MMA Fighting přiznal, že i kdyby se tato obvinění zakládala na pravdě, jemu samotnému by to bylo jedno: „Abych byl upřímný, nevadilo by mi to,“ držel se Sandhagen nad věcí a přiznal, že to tak trochu chápe. „I když je to z pohledu některých lidí krajně neetické, tak se snažíte pro vítězství udělat vše. Tohle je umění války a bojování je opravdové. Chcete udělat vše proto, abyste nebyli zbiti a abyste mohli zbít tu druhou osobu. Necítím vůči takovým lidem žádnou zášť."

Tento problém by tak mohl zmizet úplně stejně rychle jako se objevil. Oba borci se teď navíc soustředí především na společný hlavní zápas, který už je čeká za necelé dva dny. Hlavní karta turnaje začíná v neděli v 1 hodinu ráno a souboj Dillashawa se Sandhagenem (který je určený jako hlavní zápas) by měl odstartovat mezi 3. až 4. hodinou ranní.

Zdroje:  MMA Fighting , YouTube - BELOW THE BELT with Brendan Schaub

Nejnovější články