Premiéra v UFC přemožiteli Matěje Peňáze nevyšla, padl do pasti v podobě gilotiny

Premiéra v UFC přemožiteli Matěje Peňáze nevyšla, padl do pasti v podobě gilotiny Josh Fremd vs. Sedriques Dumas | zdroj: Profimedia

Kdo s čím zachází, tím také schází. Alespoň to platí v případě amerického bojovníka SD Dumase, který loni gilotinou připravil Matěje Peňáze o neporaženost. A teď stejnou technikou přišel o tu svou.

Američan Sedriques Dumas nás loni pořádně naštval, když v rámci show Dana White's Contender Series překvapivě porazil Matěje Peňáze, který mu při vstávání ze země padl do pasti v podobě gilotiny. Bylo to pro něj dost šťastné vítězství, s přihlédnutím k jeho bilanci (7-0, z toho 4 T/KO a 2 submise) ale nebylo pochyb, že smlouvu dostane. Šéf UFC se navíc rozplýval, že porazil tak elitního kickboxera.

Premiéra jej čekala až dnes na UFC Fight Night v Las Vegas. Přivítání se ujal Josh Fremd, kterému hrozilo, že v případě porážky, již třetí v řadě, dostane padáka. Věřil ale, že se projeví jeho zkušenosti a nervózního nováčka udolá.

Dumas nezačal vůbec špatně. Do útoků chodil hodně nebojácně a vypadalo to, že by mohl oslavit další rychlé vítězství. Zhruba po minutě a půl se ale Fremd vyhnul jeho hodně promáchnutému zadnímu háku a otřásl jím kontra hákem z přední ruky. Namísto honby za knockoutem jej ale raději strhnul na zem. Tam sice žádné extra škody nenapáchal, ale vysával ze soupeře síly. A když se Sedriques po dvou minutách konečně dostal zpět na nohy, padl při tom do pasti v podobě gilotiny. Jaká ironie, přesně takhle totiž loni ukončil Peňáze. Jenže Fremd ihned usoudil, že není dobře chycená a raději ji pustil. Do konce kola zbývalo jen něco málo přes minutu, ale Dumas vypadal hodně unavený, a tak se nečekaně pokusil vrátit boj zpět na zem, což se mu ale nepovedlo.

Druhé kolo začalo v dost pomalém tempu, pak ale Fremd opět zasáhl Dumase levým hákem a opět neváhal a krásným hodem přes bok jej dostal na zem. Dokázal se pak sice probojovat na nohy a dokonce skončil soupeři v zádech, ale ten jej okamžitě setřásl a lapil ho do gilotiny, z níž už tentokrát nebylo úniku.

Z výhry měl Fremd sice radost, se svým výkonem ale spokojen nebyl. "Jsem knockoutér, nevím, proč jsem zpanikařil a vzal ho na zem. Budu na tom muset zapracovat," rozjímal na pozápasové tiskové konferenci. Co se týče dalšího soupeře, žádnou konkrétní představu prý nemá a vezme kohokoliv, koho mu matchmakeři nabídnou. 

Zdroje:  UFC Fight Pass

Nejnovější články