Premiéra v UFC rozjetému Angličanovi nevyšla, Kyler Phillips mu ukázal, že je to jiná liga

Premiéra v UFC rozjetému Angličanovi nevyšla, Kyler Phillips mu ukázal, že je to jiná liga zdroj: Profimedia

Cameron Else doufal, že se v premiérovém zápase blýskne a získá bonus za výkon večera. Přesně to nakonec udělal jeho soupeř Kyler Phillips.

Nabídka, na kterou čeká takřka každý bojovník - bojovat v prestižní organizaci UFC. V ideálním případě přijde v dostatečném předstihu, aby bylo dost času na pořádnou přípravu. Realita je však často taková, že UFC zavolá pár dnů před zápasem, protože jim někdo vypadl z naplánovaného zápasu a narychlo hledají náhradu. Tak tomu bylo například u slovenského bojovníka Ludovíta Kleina, který svoji šanci využil a blýskl se parádním knockoutem.

Angličan Cameron Else (10-4) dostal nabídku na zápas před týdnem. Doufal, že se blýskne podobně jako Klein a získá bonus za výkon večera. K jeho smůle však k pěkné finanční prémii pouze dopomohl soupeři. Tím byl Kyler Phillips (7-1), který do UFC nastoupil letos v březnu, kdy přebodoval Gabriela Silvu.

Phillips začal zápas tvrdými lowkicky, zatímco Else se snažil najít správnou vzdálenost a načasování pro své útoky. Po dvou a půl minutách ho ale Američan zaskočil kopem z otočky. Po ní chtěl Phillips Else ukončit naskočeným kolenem, takové KO by určitě obletělo svět, ale Angličan se mu sehnul, takže ho přeletěl. Else se díky tomu vrátil do zápasu, ale Phillips byl stále aktivnější. 

V druhé polovině kola se Phillips rozhodl, že otestuje také nováčkovy schopnosti v boji na zemi. Nebo možná chtěl ukázat ty své, protože na zemi jasně dominoval. Rychle se Angličanovi dostal do zad a pokoušel se o rear naked choke, když mu tahle submise nevyšla, přešel ke klasickému ground and pound. Else vysvobodil doslova za minutu dvanáct až konec kola.

Minutová pauza nestačila na to, aby Else nabral ztracené síly a do druhého kola nastupoval viditelně unavený. Není divu, všechny své výhry nasbíral v 1. kole a od roku 2018 se do druhého kola ani v jednom zápase nepodíval. Teď do úderů přepadával a bylo jasné, že v podstatě sází všechno na jednu kartu. Když ho Phillips u pletiva zaklinčoval, ani se nemusel snažit ho dostat na zem, protože Angličan tam doslova padnul sám. Tam už to byla jen otázka vteřin, než mu Američan vlezl do zad a pokračoval tam, kde skončilo první kolo.

"Je to tu (na Bojovém ostrově) nejlepší. Jestli můžu brzy znovu zápasit, tak prosím, pojďme na to. Jsem nadšený a chci prostě pořád zápasit. Chci tady na Bojovém ostrově žít, dostávat zadarmo jídlo, užívat si. Je to jako na nějaké zaoceánské plavbě. Takže říkám všem hladovým bojovníkům v UFC, zkuste se sem dostat, protože je to tu upřímně super zábava," neskrýval Phillips během pozápasového rozhovoru své nadšení. Energie měl skutečně na rozdávání, protože před odchodem z oktagonu udělal ještě pár backflipů.

Nejnovější články