Carlos Condit zlomil Courtovi McGeemu nos a ten si jej sám narovnal. Porážce tím ale nezabránil a Condit vyhrál poprvé po pěti letech

Carlos Condit zlomil Courtovi McGeemu nos a ten si jej sám narovnal. Porážce tím ale nezabránil a Condit vyhrál poprvé po pěti letech Court McGee si sám napravil zlomený nos. | zdroj: Profimedia

Veterán MMA Carlos Condit prolomil šňůru porážek a připsal si důležité vítězství proti Courtu McGeemu.

Veterán MMA a jeden z bojovníků „zlaté“ generace welterové váhy, Carlos Condit měl před sebou těžký úkol. Po pěti porážkách v řadě šel do oktagonu proti Courtovi McGeemu a bylo jasné, že tento zápas by neměl prohrát.

Do zápasu šel ale Condit s čistou hlavou a nemyslel na tlak, pod kterým byl:

„Myslím, že to musím vyhrát v tom smyslu, že pokud prohraju, tak mě to bude opravdu bolet a bude to na houby. Ale neberu si to tak, že bych si řekl ‚pokud prohraju, tak je to konec mojí kariéry‘. Myslím, že tím bych kladl moc velký tlak na to, co nemůžu kontrolovat.“

„Pořádně jsem se připravoval na tenhle zápas a myslím, že mám čistou hlavu. Tohle jsou věci, které můžu kontrolovat a vím, že pokud tam půjdu a udělám co budu moct, tak odejdu vítězně.“

Jeho soupeř, Court McGee, si chtěl taky určitě dojít pro vítězství, protože případná prohra by pro něj znamenala 3 porážky v řadě, což rozhodně nechtěl dopustit.

První kolo začalo zlehka, Carlos Condit bojoval většinou v pro něm nezvyklém obráceném gardu a oba borci se spíše okopávali a snažili se zjistit, jak bude jejich soupeř reagovat. Nakonec ale začal být aktivnější Carlos a začal na McGeeho útočit a trefovat jej svými údery.

Condit má velice neortodoxní styl, kdy trefuje svého soupeře ve velkém objemu, z nejrůznějších úhlů a nejrůznějšími technikami. Není to ale typický „powerpuncher“, který by své soupeře knockoutoval jediným úderem, ale spíše se je snaží svými technikami rozebrat.

A přesně to se dělo, Carlos byl lehký na nohou a trefoval McGeeho svými údery, přičemž ten mu dal občas tvrdý lowkick, ale nic co by jej ohrozilo.

Carlos Condit vs Court McGee Carlos Condit trefuje Courta McGeeho svým loktem. | zdroj: Profimedia

Na konci prvního kola, v poslední sekundě, trefil Condit svým tvrdým pravým hákem McGeeho přímo do nosu a posadil jej na zadek. Ten měl celkem štěstí, že už byl konec kola, ale musel se vypořádat se zlomeným nosem, který mu Conditův úder způsobil. A taky že se s ním vypořádal. Mezi koly si zlomený nos sám narovnal a šlo se do druhého kola.

V tom se Condit do McGeeho hned ze začátku rozjel a bylo vidět, že mu narostlo sebevědomí. Začal McGeeho tlačit a snažil se jej ukončit. Ale McGee je pořádný tvrďák a šel rozhodně nebyl pryč ze hry. Trefoval Condita velice tvrdými lowkicky a pokaždé když Condit zaútočil, snažil se jej kontrovat.

Ve třetím kole Carlos pokračoval v započaté práci. Obouchával McGeeho ze všech stran a dřív, než jej McGee dokázal zakontrovat, byl znovu pryč z jeho dosahu. Court McGee se moc nedokázal dostat do tempa a sice Carlosovi dával tvrdé lowkicky, ale jinak neudělal nic, čím by mohl Condita výrazněji ohrozit.

Na konci třetího kola se McGee ještě snažil vzít zápas na svou stranu a rozjel se do Condita svými háky, ale Carlos si to pohlídal a nedovolil žádné překvapení na závěr.

Po třech kolech bylo o vítězi celkem jasno a Carlos Condit jednomyslným rozhodnutím bodových rozhodčích prolomil svoji šňůru porážek a vyhrál nad Courtem McGeem. Po zápase ale ukázali, že žádná zlá krev mezi nimi není, a že respekt je v MMA hodně důležitý:

Zdroje:  UFC

Nejnovější články