Holly Holm jde znovu do boje a v cestě za titulovým zápasem jí stojí mexická bojovnice Irene Aldana

Holly Holm jde znovu do boje a v cestě za titulovým zápasem jí stojí mexická bojovnice Irene Aldana Nejslavnější highkick v dějinách UFC? | zdroj: Profimedia

Jednu z nejlepších ženských bojovnic, Holly Holm, čeká tento víkend na Fight Islandu důležitý zápas proti Irene Aldaně.

Málokdo by asi do sympatické blondýnky řekl, že je to jedna z nejlepších bojovnic na světě. Holly Holm (13-5 v MMA, 33-2-3 v boxu) začínala s boxem ve svém rodném Albequerque, pod vedením Mika Winkeljohna, kde to dotáhla až na světovou šampionku ve třech různých váhových kategoriích a své tituly dokázala 18 krát obhájit. Dokonce je stránkou boxrec.com vedena jako nejlepší ženská boxerka všech dob. Souběžně zkoušela i kickbox, ale v tom si odbouchala jen 3 zápasy a soustředila se spíše na svou boxerskou kariéru.

Od roku 2011 se dala i na dráhu MMA, u které už zůstala. V jejích prvních zápasech projížděla svými soupeřkami jako nůž máslem a ukončovala je svými kopy i údery. V roce 2015 dostala od UFC šanci na titul šampionky v bantamové váze, který tehdy držela slavná Ronda Rousey. Ta byla považována za neporazitelnou a do té doby své soupeřky také porážela rozdílem třídy.

Jenže Holly se na Rondu dokázala připravit. Ubránila všechny pokusy o takedowny, dokonce dokázala Rondu sama vzít na zem a na začátku druhého kola jí knockoutovala brutálním highkickem, který Rondě zlomil čelist a v podstatě ukončil její kariéru. Holly si tak skvělým výkonem vysloužila šampionský pás a byla jí předpovídána dlouhá vláda nad bantamovou divizí.

Paradoxně pár měsíců na to, hned při své první obhajobě, ji na konci pátého kola po skvělé bitvě uškrtila Miesha Tate, která vzala Holly její opasek a také její neporazitelnost. Následovaly další dvě prohry s top bojovnicemi - Valentinou Shevchenko a Germaine de Randamie. Holly se ale dokázala oklepat a vrátila se ve velkém stylu, když knockoutovala Bethe Correiu dalším ukázkovým highkickem.

Jenže poté následovala porážka v souboji o titul pérové váhy s Cris Cyborg a záhy dostala Holly vlastní medicínu v podobě KO highkickem od Amandy Nunes v souboji o titul bantamové váhy. Zatím poslední zápas proti Raquel Pennington Holly vyhrála a ráda by ještě jednou bojovala o titul s Amandou Nunes.

V cestě jí teď ale stojí mexická bojovnice Irene Aldana (12-5). Ta sice nemá takové hvězdné resumé jako Holly, ale jedná se o zkušenou a kvalitní bojovnici, která drží několik bonusů za výkon večera a dokonce i jeden bonus za zápas večera, kdy společně s Lucií Pudilovou předvedla skvělou podívanou. Zápas Irene nakonec vyhrála na split decision, ale byl to opravdu velice těsný boj, který mohl jít na obě strany.

Teď má za sebou Aldana 2 vítězství v řadě a pokud by nad Holly dokázala vyhrát, je dost pravděpodobné, že by dostala titulovou šanci proti Amandě Nunes. Irene je komplexní bojovnice, která se normálně snaží zápas držet spíše v postoji, ale je dost možné, že s Holly Holm udělá výjimku a bude chtít bojovat na zemi.

Jak tento zápas dopadne se dozvíme v neděli, kolem 6. hodiny ranní. Samozřejmě si můžete přečíst náš report, o tom jak zápas probíhal.

Zdroje:  Sherdog

Nejnovější články