Germain de Randamie ukázala, že to umí i na zemi. Svou soupeřku Juliannu Peňu uškrtila ukázkovou gilotinou

Germain de Randamie ukázala, že to umí i na zemi. Svou soupeřku Juliannu Peňu uškrtila ukázkovou gilotinou zdroj: Profimedia

Podívejte se na skvělou submisi, kterou vytáhla Germaine De Randamie proti Julianně Peňa.

Germaine "The Iron Lady" De Randamie je velezkušená holandská thaiboxerka, která má na svém kontě několik mistrovských titulů a v thaiboxu/kickboxu nikdy nenašla přemožitelku. Vyhrála všech 46 zápasů a z toho 30 jich ukončila na KO. Do MMA vlétla už v roce 2008, ale pořádně se mu začala věnovat až v roce 2011. O dva roky později ji vzalo UFC a z thaiboxerky se stala velice kvalitní MMA zápasnice. Naposledy sice prohrála v boji o titul s Amandou Nunes, která jí porazila už v roce 2013, ale Germaine De Randamie by chtěla proti stávající šampionce ještě jednu šanci.

V cestě jí však stála kvalitní americká bojovnice původem z Venezuely, Julianna Peňa, která je na čtvrtém místě v žebříčku ženské bantamové divize. Jedná se o velice komplexní bojovnici, ale bylo jasné, že v postoji se s Germaine asi moc ráda přetahovat nebude a zápas bude chtít přenést na zem.

V prvním kole se jí to ale vůbec nedařilo. Germaine si dokázala udržovat vzdálenost, ostřelovala Juliannu svým tvrdým jabem a i přestože Julianna neustále tlačila, nedokázala v podstatě nic udělat. Germaine jí navíc chytila pravým hákem za ucho a poslala na chvíli na zem, odkud se ale Peňa dokázala zvednout. Na konci kola jí sice dokázala vzít v poslední sekundě na zem, ale tohle kolo bylo jasně ve prospěch holandské thaiboxerky.

Julianna si uvědomovala, že takhle to nepůjde a na začátku druhého kola se do Germaine pořádně rozjela, zasáhla jí několika dobrými háky a přimáčkla na klec, odkud se pokoušela o takedown, který nakonec také dostala.

Na zemi jí ale De Randemie dokázala kontrolovat a nedovolila jí udělat žádnou větší škodu. Peňa se dokázala dostat do half guardu a zaútočila gilotinou, kterou ale neměla pevně chycenou. Naopak toho dokázala využít Germaine De Randemie, která pozici převrátila, dostala se nahoru a zaútočila sama Van Fluke chokem. Do konce kola ale zbývalo jen několik vteřin a tak byla Juliana Peňa v bezpečí. Tohle kolo bylo jasně pro Peňu.

Oběma bojovnicím bylo jasné, že každá vyhrála jedno kolo, a že ve třetím dějství půjde o všechno. Julianna se opět do Germaine divoce rozjela svými háky a opět ji tím překvapila. I přesto měla ale holandská thaiboxerka v postoji navrch a dokázala Juliannu zasahovat svými jaby. Ta jí proto opět natlačila na klec a snažila se vzít zápas na zem, kde předtím dominovala.

U klece se děvčata chvíli přetahovala a vyměnila si několik tvrdých kolen na spodek. Peňa se pak ale rozhodla jít pro single leg takedown, což byl začátek rychlého konce. Sklonila se pro nohu své soupeřky a tím vystavila svůj krk. Germaine De Randemie toho okamžitě využila, obtočila jí svoji pravou ruku kolem krku a zamkla škrcení ve velmi těsnou „high elbow“ gilotinu. Netrvalo dlouho a Juliana Peňa šla spát. Naštěstí si toho rozhodčí Jason Herzog všiml a vysvobodil jí z pevného úchopu.

Germaine de Randemie tak zvítězila na svoji první submisi v kariéře a ukázala, že není jen vynikající thaiboxerka, ale že se dokázala velice dobře adaptovat i na boj na zemi.

Po zápase si řekla o bonus za výkon večera, který také zaslouženě dostala. Zároveň pogratulovala Amandě Nunes k její čerstvě narozené dceři a vyzvala šampionku k odvetě:

„Drž ten pás šampionko, gratuluju ti ke tvé krásné rodině, ale ještě jsem neskončila, „Iron Lady“ je tady.“

Zdroje:  UFC

Nejnovější články