Weidman volá po zápase s Adesanyou, na pomoc si vzal MMA matematiku. "Nejdřív nasbírej nějaké výhry," uzemnil ho šampion

Weidman volá po zápase s Adesanyou, na pomoc si vzal MMA matematiku. "Nejdřív nasbírej nějaké výhry," uzemnil ho šampion zdroj: Profimedia

Ten knockoutoval toho, takže musí zákonitě porazit i toho. Tak jednoduchá rovnice v MMA zkrátka nefunguje. Bývalý šampion Chris Weidman se ale s její pomocí dožaduje titulového zápasu.

Chris Weidman dokázal svého času vyšplhat jako neporažený až na trůn střední váhy. Té přitom tehdy vládnul fenomenální Anderson Silva. Ukázalo se však, že Weidmanův styl na něj platí jako kryptonit na Supermana. Legendární brazilský "Pavouk" na Američana totiž nevyzrál ani v odvetě, kterou prohrál kvůli ošklivé zlomenině holení kosti. Nový šampion pak do sbírky přidal také skalpy dalších známých bojovníků – Lyoto Machidy a Vitora Belforta.

Nikomu ale nejde karta věčně. Po 13 vítězstvích v řadě narazil Weidman na Luka Rockholda a padl. Jedno klopýtnutí by ještě neznamenalo žádnou tragédii, jenže bývalý šampion jako by tím přišel o své kouzlo. Od té doby totiž dokázal vyhrát pouze 2 ze 6 zápasů. Všech svých 5 proher navíc nasbíral před limitem. I tak si ale věří, že by právě on dokázal sesadit aktuálního krále middleweight divize Israela Adesanyu.

"Hej, právě mi došlo, že jsem měl s Adesanyou 2 stejné soupeře... Gasteluma, kterého jsem ukončil. A pak Silvu, kterého jsem ukončil dvakrát. Adesanya je oba porazil jen na body. Adesanya je jen další Silva, jenom nemá černý pás v jiu-jitsu. Snadno vydělané peníze," podělil se na Twitteru o své myšlenky Weidman.

Adesanya je právě doma na Zélandu v povinné dvoutýdenní karanténě, takže pohotově zareagoval. Svého nového vyzyvatele požádal, aby nejprve získal nějaké výhry. Aktuálně má totiž na kontě pouze jednu, navíc nad soupeřem mimo TOP 10. Ke svému twítu navíc připojil starší video, když Weidmana potkal v kavárně. "Mám tě přečteného," vzkazuje mu. "Vím, jak se bránit tvým pokusům o takedowny. Jsem 10 kroků napřed."

Není samozřejmě vyloučeno, že by Weidman mohl Adesanyu porazit. Jak už se ale v minulosti mnohokrát ukázalo, jednoduchá matematika v MMA prostě nefunguje. Ze strany bývalého šampiona se  aktuálně jedná o výkřik do tmy, protože sám dobře ví, že je titulové šanci ve střední váze vzdálen na míle daleko. Adesanya navíc nemá nouzi o zajímavější soupeře – vyjádřil zájem bojovat s Jaredem Cannonierem a Jackem Hermanssonem, možností je také souboj o titul polotěžké váhy proti Blachowiczovi a ve vzduchu visí superfight s Jonem Jonesem. Zato Weidman bude muset nejprve prokázat, že nepatří do starého železa. Proti zabijákům z TOP 10 divize to ale nebude nic jednoduchého.

Zdroje:  Twitter

Nejnovější články