"Připravil mě o milion!" vyčítá někdejší šampion UFC Miku Tysonovi

"Připravil mě o milion!" vyčítá někdejší šampion UFC Miku Tysonovi Junior dos Santos knockoutoval Marka Hunta krásným kopem z otočky | zdroj: Profimedia

Legendární boxer Mike Tyson prý před lety zatahal za nitky v zákulisí UFC a připravil tak brazilského bojovníka o prémii 50 tisíc dolarů. Ten by si s ním teď rád zaboxoval.

Brazilec Junior dos Santos, který mezi lety 2011-12 kraloval těžké váze UFC a až do nedávna se držel mezi špičkou divize, prozradil v rozhovoru pro The Sun zajímavou historku ze zákulisí turnaje UFC 160, který se odehrál v roce 2013.

JDS se na něm v rámci hlavního předzápasu potkal s Markem Huntem. Legendárního novozélandského tvrďáka sice dokázal sestřelit zadním capákem už v prvním kole, ale bojovalo se nakonec takřka plných 15 minut. Hunt byl sice viditelně pomalejší, ale stále hrozil tvrdými údery, zejména v posledním kole, kdy i Santosovi došly síly. V poslední minutě se ale Brazilec zničehonic vytáhl s otočkou. Netrefil sice přesně a Huntovu hlavu lízlo pouze lýtko, i to však stačilo k tomu, aby šel k zemi a parádní knockout byl na světě.

Když o chvíli později na pozápasové tiskové konferenci šéf UFC sděloval, kdo dostane bonusy 50 tisíc dolarů (více než milion korun), jako zápas večera označil právě bitvu SantoseHuntem. „Knockout večera měl být Junior dos Santos,“ řekl pak a Brazilec jásal podruhé. „Měl být,“ usadil ho ale hned White, který na přímluvu Mika Tysona nakonec věnoval prémii T.J. Grantovi.

„Mike Tyson se tam tehdy byl na zápasy podívat a řekl mu, aby dal KO večera někomu jinému! Řekl: proč dávat dva bonusy jednomu chlapovi?“ zavzpomínal po letech Brazilec. „Takže mě obral o 50 000 dolarů. Dluží mi je!“

Zároveň připomněl, že tehdy bylo zcela normální dostat dva bonusy. I s odstupem let ho tedy mrzí, jak se tehdy šéf UFC zachoval. Podle Santose už tehdy vydělávali dost na to, aby mohli udělit jeden bonus navíc, a ne mu vzít ten jeho.

Ačkoliv byl JDS loni z nejslavnější MMA organizace propuštěn a nově zkouší štěstí v profesionálním wrestlingu, který je v USA stále velice populární, rád by si v 37 letech vyzkoušel také box. A právě Tysonovi by se v ringu teoreticky mohl postavit. On sám by se tomu rozhodně nebránil. "Železný Mike" si ale nyní podle několika zdrojů domlouvá mnohem lukrativnější zápas s youtuberem Loganem Paulem. 

Zdroje:  The Sun

Nejnovější články