Redakce tipuje výsledky UFC 275

Redakce tipuje výsledky UFC 275 Největší zápas v dějinách českého MMA, vyzraje Jiří Procházka na zkušeného Teixeiru? | zdroj: Profimedia

Jak předvídá výsledky hlavních zápasů UFC 275 naše redakce?

Glover Teixeira vs. Jiří Procházka

Aleš: Sice budu držet palce Jirkovi, jak jinak, ale myslím si, že Glover je prostě ryzí kryptonit pro Jirkův styl. Neortodoxní údery a kopy jsou ideální prostor pro nějaký takedown a jak je Glover s někým na zemi, je to problém. Na druhou stranu, Gloverovi je 42 a i když má ránu, není nejrychlejší a Jirka umí pořádně “nasolit” ať už v boxu nebo jedním z jeho jedovatých front kicků na spodek. Své udělal určitě i trénink u Cejuda. Takže doufat v dobré sprawly a hlavně si nenechat dostat Teixeiru do zad, to bývá konečná. Budu se u obrazovky nervovat, protože můj šestý smysl mne straší výsledkem:

TIP: Teixeira vyhraje na submisi v 2. kole

 

Tomáš: Jasně, Teixeira má určitě schopnosti na to, aby Jirku utáhnul na zemi, i dostatečnou sílu na to, aby ho knockoutoval nějaký dobře trefeným úderem. Zase z něj ale nedělejme neporazitelného supermana. V neděli ráno sice budu pro všechny případy mít po ruce defibrilátor, ale věřím, že Jiří zvítězí, že jeho energie a dravost bude na Teixeiru zkrátka moc a byť možná chvílemi nebude k vítězství daleko, nakonec padne.

TIP: Procházka vyhraje ve 3. kole na T/KO

 

Ondřej: Tady není o čem. Když se jedná o Jirku, tak nemůžu být nikdy objektivní. On je opravdu jedinečný nejen jako UFC fighter, ale jako sportovec na té největší světové úrovni. Doporučuji před zápasem vidět všechny možné pořady na YouTube UFC. Věřím, že ubrání Gloverovy pokusy o takedown, v prvním kole ukáže, že jeho styl bude lepší než soupeřův a od druhého převezme otěže. To, co Jirka v zápase předvádí, nikdy neviděl ani Glover za dvacet let kariéry a jednou udělá chybu. Denisa trefí ve třetím kole, nahulí soupeře a ukončí na zemi. Nejlepší scénář, protože v momentě, kdy budeme čekat, až rozhodčí duel odmává, si u televize pořádně zakřičíme a společně přepíšeme dějiny českého MMA, protože půjde o nejsledovanější UFC turnaj, co se u nás vysílal. Procházka nám ukáže další level svého samurajského umění a přiveze nám titul. Vítězství!

TIP: Procházka vyhraje KO ve 3. kole 

 

Michael: Jirka má rozhodně sílu a přesnost na to poslat Brazilce do říše snů, jako se to povedlo například Rumblovi Johnsonovi. Ale jestli se Gloverovi povede jakýmkoliv způsobem dostat Jirku na zem, nastanou českému samuraji krušné chvíle. A já mám obavu, že se mu to v zápase minimálně jednou podaří a dokáže z toho vytěžit maximum.

TIP: Teixeira vyhraje ve 3. kole na submisi

 

Lukáš: Už jenom to, že se Jirka dostal takhle blízko k titulu je fenomenální úspěch a pro mě osobně takové druhé „Nagano“. Jestli titul vyhraje, tak to bude něco neskutečného, co bych si ještě před pár lety ani nepomyslel. V zápase bude hodně záležet na tom, jestli Teixeira dokáže vzít Procházku na zem, nebo jestli Jirka dokáže souboj udržet v postoji, kde by měl být lepší. Český bojovník si také musí dát pozor na to, aby i když Glovera srazí k zemi, nevlétl do jeho pasti v podobě skvělého grapplingu, jak se to stalo už spoustě jiných bojovníků před ním a měl by jej ukončit velice opatrně a trpělivě. Podle mě nepůjde o těsný zápas. Buďto bude Jirka šampionovi dominovat v postoji, nebo bude Glover trápit Jirku na zemi. Skoro s jistotou se dá říct, že zápas neskončí na body a já věřím, že si Jiří dá pozor a svými BJP si vezme titul šampiona.

TIP: Procházka vyhraje na TKO ve 2. kole

 

Valentina Shevchenko vs. Taila Santos

Aleš: Je tohle jeden z oněch mytických zápasů, kdy absolutní outsider šokuje svět a zničí favorita? Bude Santos novodobou Holly Holm, která sesadila Rondu Rousey? Bispingem, který sebral titul své nemesis Lukovi Rockholdovi? Peňou, která overhandy sestřelila Amandu Nunes? Rockym Balboou, který zničil Ivana Draga, až mu sovětské publikum nadšeně tleskalo a zavládl světový mír? Myslím, že ne. Valentina je i přes svou totální dominanci v muší váze pořád ve střehu a zápasy nepodceňuje. Přípravu má vždy na jedničku a když Taila Santos říká, že vidí její slabiny v postoji, mám pocit, že je to spíš zbožné přání vzniklé v kostele, než realita. Samozřejmě, stát se může cokoliv, ale oproti všem jmenovaným padlým favoritům má Valentina jednu obrovskou výhodu - zjevně žádného soupeře nepodceňuje a jde do zápasu naplno.

TIP: Shevchenko vyhraje na TKO ve 3. kole

 

Tomáš: Vždycky, když je někdo podobně dominantní, přemýšlím podobně jako Aleš a říkám si, jestli tohle bude ten zápas, kdy to skončí. Nebude, Valentina nikoho nepodceňuje a jede jako stroj.

TIP: Shevchenko vyhraje na TKO ve 3. kole

 

Ondřej:  Královna! Tady nelze říct nic jiného. Pokud se nějaká žena narodila pro bojový sport, tak je to Valentina. V mých očích GOAT ženského MMA. V kickboxu má 57 výher a tituly všude na světě, v UFC 6x obhájila a vyhraje i tentokrát. Jirka Procházka hovoří o hledání dokonalosti v boji a Valentina ji už asi našla. Je jako naprogramovaný počítač s naprosto precizním načasováním a provedením každého pohybu. Ve všech směrech komplexní bojovnice, která je o level výš, než zbytek divize. Taila Santos věří, že našla recept, ale to říkaly všechny soupeřky, než je s Valentinou zavřely do klece. Může se stát cokoliv, ale Valentina je právem největší favorit na celé kartě, protože je prostě nejlepší. Ukáže to i v sobotu, zápas si užije a ukončí ho před limitem

TIP: Shevchenko vyhraje na TKO ve 3. kole

 

Michael: Talia si zahrála na Kevina Leeho a vidí díry tam, kde je ostatní ani netuší. No ale něco v těch rozhovorech říkat musí. Brazilka je ale bezesporu dobrá a komplexní zápasnice, takže to možná bude o něco vyrovnanější zápas, než mnozí předpovídají. Jenže zároveň jde těžko najít něco, čím by měla Shevchenko vážně ohrozit.

TIP: Shevchenko vyhraje na body

 

Lukáš: Valentina Shevchenko je v podstatě Jon Jones mezi holkama (bez domácího násilí a drogových problémů). V tuto chvíli se jen těžko najde někdo, kdo by ji mohl nějak výrazně potrápit, natož ji porazit. Taila Santos by toho ale přece jen mohla být schopná. Je velice komplexní, má hodně dobrý striking a navíc má i velkou sílu. I tak si nemyslím, že by mohla Valentinu porazit, ale potrápit a vzít si na ni pár kol, to by zvládnout mohla. V každém případě půjde o skvělý zápas.

TIP: Shevchenko vyhraje na body

 

Weili Zhang vs. Joanna Jedrzejczyk

Aleš: Opáčko zápasu roku, který ukázal, že Weili není jen šampionka jedné překvapivé výhry a že Joanna se nesloží po několika úderech. Číňanka si tehdy sáhla na dno svých sil a Polka na konci připomínala postavu ze Star Treku (původní série). Proti Joanně tentokrát hovoří fakt, že nebojovala přes dva roky a to se skoro vždy projeví. Weili pro změnu musela vandrovat po spoustě kempů a hlavně má za sebou dvě prohry, což je pro tak dominantní bojovnici možná psychicky náročné. Očekávám další pětikolovou bitvu, kde bude Joanna skvěle pracovat na distanc, kopy a kombinacemi a Weili se víc zaměří na boj na zemi - byť zrovna tam dostat Joannu rozhodně není snadné, její obrana proti strhům je brilantní. Zápas vidím 50/50, ale nakonec myslím, že tentokrát na body zvítězí Polka a půjde si pro titul, protože vítězka zápasu má jisté, že bude bojovat s Esparzou o titul. A kdo Esparze vzal titul minule? Ano, Joanna… Slámová divize je prostě nadupaná.

TIP: Jedrzejczyk vyhraje na body

 

Tomáš: Na tenhle zápas se nejde netěšit! Obě to jsou mé oblíbenkyně, ale byť jsme Joannu dlouho neviděli, věřím, že se vrátí vítězně a následně znovu usedne na trůn. Tentokrát se nebude chtít s Weili tak přebíjet, bude lépe pracovat se vzdáleností a té bude chvíli trvat, než chytí rytmus. I tak nás ale čeká parádní podívaná.

TIP: Jedrzejczyk vyhraje na body

 

Ondřej: O jejich prvním zápase budou vyprávět ještě svým vnoučatům. Joanna a Weili předvedly nejlepší zápas v historii jejich váhy a pořádnou bitvu očekávám i tentokrát. Obě jsou v úplně jiném nastavení než v prvním souboji. Weili byla tehdy na vlně výher, nyní je naopak po dvou porážkách, jedna byla opravdu výstavním highkickem od Rose Namajunas. Naopak Joanna vypadá odhodlaná jako dlouho ne. Po letech kralování ztratila své tituly, žila a trénovala trošku mimo reflektory. Zatím to vypadá že to fungovalo, protože asi opravdu maká, co jsem sledoval, tak vypadá opravdu dobře a já jí věřím. Nesmrtelná holka zase po letech ukáže svou nezdolnou vůli a v krvavém zápase udolá číňanku na body.

TIP: Jedrzejczyk vyhraje na body

 

Michael: Jedrzejczyk se vrací do klece po dvou letech, aby se střetla se stejnou soupeřkou, která ji minule z hlavy udělala balón na rugby. Proto, aby se to neopakovalo, tak slibuje preciznější a techničtější přístup k zápasu. Nemyslím si však, že jí to Weili se svým tlakem dovolí. Navíc má Číňanka ve svém arzenálu více zbraní a určitě se pokusí dostat populární Aśku na zem. Proto dávám větší šanci na vítězství Weili.

TIP: Weili vyhraje na body

 

Lukáš: Jejich poslední vzájemný zápas byl naprostá bomba a obě holky ukázaly, že jsou opravdové bojovnice. Teď má Zhang 2 porážky v řadě, na což rozhodně není zvyklá, zatímco Joanna od té doby nebojovala. Myslím, že „ring rust“ od Joanny tady bude klíčový, a že Zhang bude chtít opravdu hodně napravit své dvě červená políčka. Obě jsou rváčky, které do toho jdou naplno, takže bych se nedivil, kdyby z toho byl další zápas večera. Favorizuji ale Zhang a myslím, že Joannu opět udolá na body.

TIP: Weili vyhraje na body

Více k UFC 275 také v našem podcastu:

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články