„Jsem nepředvídatelný i pro sebe sama,“ říká před životním zápasem Procházka, připravený je na všechno

„Jsem nepředvídatelný i pro sebe sama,“ říká před životním zápasem Procházka, připravený je na všechno zdroj: Profimedia

Už jen pár dní zbývá do epické bitvy mezi českým samurajem a brazilským šampionem. Jiří je podle svých slov připraven na vše, ale k vítězství chce jít co nejpřímější cestou.

 

Rodáka z moravských Hostěradic Jiřího Procházku čeká o víkendu těžký úkol. V Singapuru bude chtít zvítězit nad současným šampionem polotěžké váhy Gloverem Teixeirou a připravit ho tak o titul. Pokud se mu to podaří, bude to pro české MMA (a český sport obecně) tak trochu druhé „Nagano“.

rozhovoru pro MMA Underground český samuraj prozradil, že má k brazilskému veteránovi velký respekt, ale ten půjde v kleci stranou a Jiří je připravený být novým šampionem:

„Teixeira je pro mě velkou výzvou, ale musím dokázat, že nadešel čas pro novou generaci bojovníků. Hodně ho respektuji, ale musím ukázat, že jsem ten další šampion. To je vše. Ale jeho dlouhý příběh v UFC je úžasný a proto ho respektuji.“

Jiřího velká přednost je jeho nepředvídatelnost a divokost v zápasech, kde nikdy nehraje nic na jistotu, ale vlétne do soupeře jako uragán. Podle českého bojovníka jsou tyto aspekty už pevně součástí jeho stylu a v neděli ráno se můžeme znovu těšit na infarktový zápas.

„Ano, je to součástí mého stylu a kdybych takový nebyl, můj styl, moje pohyby, všechno tohle by nebylo tak, jak je to nyní. Takže takový musím být. Musím být nepředvídatelný. Nejen nepředvídatelný pro svého soupeře, ale nepředvídatelný i pro sebe sama. Prostě akorát jedu na nepředvídatelné vlně a techniky a všechno přichází v ten správný okamžik.“

„Samozřejmě že mám nějaký plán, nějakou strategii, ale to jsou jen vedlejší věci, které můžu použít. Ale v boji, ten okamžik ti ukáže všechno,“ prozradil Procházka, jehož velkým vzorem je legendární japonský středověký šermíř a stratég Mijamoto Musaši.

Český samuraj se plně soustředí na víkendový zápas a nepřemýšlí nad tím, co bude po něm. „Ještě jsem nepřemýšlel, co bude dál. Protože všechno musí přijít z motivace. A když máte motivaci a důvod, proč to děláte, musíte to cítit uvnitř. A já to teď cítím, chci získat pás, chci být šampion. To je pro teď všechno a uvidíme co bude v další kapitole.“

A jak Procházka predikuje výsledek zápasu?

„Uvidíme, jak dobře bude Glover připravený, ale já jsem připravený na všechno. Na běhání po kleci po celých 5 kol, na skákání po celých 5 kol, na wrestling všech 5 kol, nebo na to, abych jej porazil na zemi, je mi to jedno,“ završil Procházka.

Teixeira ale svou kůži určitě nedá lacino a i přes svůj věk 42 let je velmi nebezpečným soupeřem. Jak se Jiří Procházka dokáže popasovat nejen se samotným zápasem, ale také s tlakem, který je na něj vyvíjen, se dozvíme už tuto neděli kolem 6. hodiny ranní.

Zdroje:  youtube - mma underground

Nejnovější články