Vémola zničil Poláka v prvním kole a vyzval německého terminátora. Podle promotéra je ale na jejich zápas příliš brzy

Vémola zničil Poláka v prvním kole a vyzval německého terminátora. Podle promotéra je ale na jejich zápas příliš brzy Michal Pasternak si vyzkoušely Vémolovy aerolinky | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Karlos Vémola si poradil s polským specialistou na BJJ a zajistil si tak titulovou šanci v polotěžké váze. Souboj "terminátorů" ale bude nejprve potřebovat uzrát.

Český “Terminátor” se po letech vrátil do polotěžké divize, kde naposledy zápasil koncem roku 2019, kdy ho porazil Attila Végh. Na to ale promotéři nebrali ohled, domluvili mu totiž pořádnou výzvu v podobě Michala Pasternaka. Z něj Vémola velkou radost neměl, jelikož jde o vysokého zemaře s černým páskem v brazilském jiu-jitsu, který navíc útočí z opačného střehu.

Zpočátku se zdálo, že Karlos i nadále prahne po knockoutu v postoji, na který v souboji s Marpem nedošlo. Pasternaka totiž nejprve otestoval skrze své pověstné plaváky, dokonce si dovolil naskočené koleno, to však soupeř zachytil a bojoval o první takedown. Nakonec jej ale doručil Vémola, s Polákem pořádně třísknul o zem. Následně začal pracovat na přechodu do half guardu, zatímco Pasternak na krátkou vzdálenost šikovně trefoval lokty. V jednu chvíli měl šanci Karlosovi utéct, tu ale nevyužil. Vémola naopak začal budovat pozici pro arm triangle, který nakonec skvěle zamknul z boční strany, čímž soupeře donutil odklepat.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

“Slyšel jsem, že tu máte chlapíka, který chce být terminátor. V Oktagonu je jenom jeden král, jeden opravdový terminátor, a to jsem já,” řekl v pozápasovém rozhovoru a zdůraznil, že si se Stephanem Puetzem bude muset tuto situaci vyjasnit. Jedním dechem ale dodal, že nemůže čekat na říjen, kdy se Oktagon vrací do Frankfurtu, další zápas si naplánoval na Štvanici, kde bude chtít zabojovat o titul. Pütze ale přišel po jeho vítězství nad Martinem Zawadou alespoň pozdravit do klece. “Gratuluji, užij si vítězství, ale v Oktagonu je pouze jeden terminátor. Myslím, že brzy přijde den zúčtování,” upozornil německou hvězdu.

O souboji s Pasternakem pak Vémola více řekl na tiskové konferenci. “Je opravdu dobrý, má černý pásek, já žádný nemám. Takže do zápasu jsem šel s tím, že ho chci donutit odklepat, což by pro mě bylo největší vítězství,” vysvětlil. Vémola očekával, že se Polák pokusí o takedown, v tu chvíli chtěl převzít otěže. “Vyzkoušel si Vémolovy aerolinky, dostal jsem ho na zem a tak jsem pokračoval. Z mé strany tam nebylo mnoho chyb, nechtěl jsem to uspěchat, protože je velmi zkušený bojovník s mnoha zápasy, šel jsem krok po kroku.”

Vémola si svého soupeře podle svých slov nevybíral a nehodlá na tom nic měnit ani v případě turnaje na Štvanici. “Nezáleží mi tolik na tom, kdo bude mým dalším soupeřem. Mým jediným přáním je, aby to byl titulový zápas v 93. Ať mi dají kohokoliv, opravdu je mi to jedno, nechávám to v rukách Pala a Ondry.” Také vysvětlil, proč se nyní nehrne zpět do střední váhy, kde v posledních letech úřadoval. “Nechci jít o titul v 84, to je brzy, protože jsem [v poslední době] hodně shazoval. O titul střední váhy navíc budou bojovat pánové, které už jsem oba porazil,” řekl s odkazem na duel Patrik Kincl vs. Alex Lohoré. “Jednoho z nich porazím na konci roku, to nebude problém. Budou si muset počkat.”

Na jeho slova navázal Ondřej Novotný. Spolumajitel Oktagonu dal jasně najevo, že na duel s Puetzem je zatím příliš brzy, na Štvanici se tedy Karlos potká s jiným soupeřem, pravděpodobně Rafaelem Xavierem. “Věřím, že máme nějaké možnosti. Ale pokud se jedná o zápas dvou terminátorů, musíme jej o něco déle budovat, udělat ho větší, protože si stále myslím, že Stephan musí vyrůst v Česku a ještě více pak v Německu, Karlos zase potřebuje trochu povyrůst v Německu. Takže si myslím, že na tento zápas ještě máme čas.” Závěrem naznačil, že by se mu líbilo, kdyby se souboj uskutečnil na fotbalovém stadionu ve Frankfurtu.

Zdroje:  Youtube Oktagon MMA

Nejnovější články