Redakce tipuje výsledky UFC 281

Redakce tipuje výsledky UFC 281 Israel Adesanya vs. Alex Pereira | zdroj: Profimedia

New York uvidí v noci ze soboty na neděli další velkolepý turnaj UFC. Jak předvídáme výsledky hlavních zápasů?

Israel Adesanya vs. Alexander Pereira 

Tom: Asi všichni máme před očima KO, kterým Pereira před 5 lety poslal Izzyho k zemi. V tom svém levém háku má opravdu neuvěřitelnou sílu. Adesanya to ale moc dobře ví a bude držet boj na vzdálenost, odkud bude pohodlně bodovat. Zda bude zápas atraktivní, bude záležet především na tom, jak moc agresivně půjde Brazilec dopředu.

TIP: Adesanya zvítězí na body

 

Ondřej: U mnoha lidí je Pereira favoritem. Střílí z luku, kope do balonu, žongluje. Je to naprosto fantastický atlet. V kickboxu Izzyho 2x porazil, ale bude to stačit v MMA? Adesanya vystřílel celou střední váhu, Pereira se soupeřům s takovou kvalitou nikdy ani nepřiblížil. Určitě může vyhrát tvrdým KO, ale já si myslím, že Adesanya pojede svou klasiku. Neukáže nám moc atraktivní výkon, ale zápas si pohlídá a vyhraje na body. 

TIP: Adesanya zvítězí na body

 

Aleš: Čím dál tím opatrnější Adesanya proti borci, který jej sice naposledky knockoutoval, ale rozhodně to není v kontextu MMA mlaďas? Buď nás čeká výbušný zápas, na jehož konci bude Adesanya na zemi a nebo velmi, velmi, veeelmi nudné tancování Adesanyi kolem Pereiry, vedle něhož i Izzyho druhý zápas s Whittakerem bude vypadat jak akční film. Je sice lákavé říct, že nakonec vyhraje Adesanya na submisi, protože prostě na zemi bude lepší a nepodceňoval bych jeho BJJ, ale budu realističtější. Pereira má ránu, která láme skály a Izzy má od bitvy s Gastelumem tendenci nechat si občas něco projít. Což šlo jak s Kelvinem, tak s Whittakerem, ale tady ho to myslím bude stát titul. Jen, prosím, žádná zranění jak se nám to v poslední době děje…

TIP: Pereira zvítězí KO v 2. kole

 

Michael: Jestli nás Izzyho nedávné zápasy něco naučily, tak to byl fakt, že je pro něj důležitá jen jedna věc – vítězství. A je jedno, jakým způsobem toho dosáhne, jestli to bude pro diváky nudným profesorským výkonem nebo spektakulárním KO. Takže myslím, že k tomuto zápasu přistoupí stejně a nepožene se bezhlavě do nějaké pomsty za dvě porážky v kickboxu. A když bude cítit, že to v postoji není ono, asi uvidíme dagestánského Adesanyu a Pereira nejspíše půjde na zem. Něco, co měl udělat Strickland v prvních vteřinách svého zápasu s tímto hrozivým Brazilcem. Jenže neudělal a tak tu máme v zápase o titul kickboxera se třemi zápasy v UFC. A už jen proto doufám, že se nemýlím a Adesanya dokáže najít cestu za vítězstvím, ať už bude sebenudnější.

TIP: Adesanya zvítězí na body

 

Carla Esparza vs. Weili Zhang

Tom: Carly je mi trochu líto, fanoušci v New Yorku jí totiž dávají jasně najevo, že pro ně šampionkou není, byť by měla mít jakožto domácí jejich jasnou podporu. Weili vypadala na tréninkových videích nabroušená jako břitva a čekám z její strany totální demolici.

TIP: Zhang zvítězí v 1. kole na TKO

 

Ondřej: Kočka s myší. Weili je dle mého úplně jiný level než Carla a totálně ji přejede. Nedivil bych se, kdybychom viděli KO v prvním či druhém kole.

TIP: Zhang vyhraje na KO

 

Aleš: Esparza je sympatická fighterka, která se neustále vyvíjí, ale vedle skoků, které dělá Weili, prostě nemá v mém zápisníčku šanci. Weili je silnější, rychlejší, má stejně dobrou zem… a Esparza už několikrát ukázala, že má velké problémy se soupeřkami, které mají tvrdou ránu a dominantní postoj. 

TIP: Zhang zvítězí na TKO ve 3. kole

 

Michael: Já bych tady Carlu úplně neodepisoval. V MMA, a zvláště v tom ženském, se někdy dějou divné věci. Weili je bezesporu lepší bojovnice, zvedá 130kg kamerunské fightery atd… V postoji ji asi nemá Carla čím ohrozit, ale pokud si nedá pozor a boj se dostane na zem, šance se vyrovnají. Přesto je ale scénář, ve kterém Espazra obhájí svůj titul o poznání méně pravděpodobnější, než vítězství čínské tvrďačky. Weili skrze TKO, ale spíše v pozdějších kolech.

TIP: Zhang zvítězí na TKO

 

Dustin Poirier vs. Michael Chandler

Tom: Jasný kandidát na zápas večera s vyrovnanými šancemi na vítězství pro oba. Chandler by udělal chytře, kdyby zkusil boj vzít na zem. Tak nějak si ale myslím, že se bude chtít s Poirierem poměřovat v postoji, kde sice nebude tahat za výrazně kratší konec provazu, ale jakmile ho Dustin pořádně trefí, zakousne se a už nepustí.

TIP: Poirier zvítězí ve 3. kole na TKO


Aleš: Mám pocit, že sledujeme postupný sestup Dustina z jeho top formy. Ne, vítězství proti partyboyovi McGregorovi nebudu počítat, protože to byly víc exhibice než standardní mače. Pak tu máme Dana Hookera, kterého v té době porazil i silnější vítr a dvojici proher, kde v obou případech Dustin odešel psychicky a to jak proti Nurmagomedovovi, tak proti Oliveirovi. Naproti tomu Chandler má prohru v naprosto bizarním masakru proti Justinu Gaethjemu, kde naopak ukázal, že mentálně je na tom skvěle, i když tělo nepracuje a proti Charlesi Oliveirovi prostě dostal přesnou ránu poté, co jej skoro sám ukončil. A Tonyho Fergussona prostě a jednoduše knockoutoval. Neříkám, že se v Dustinovi nemůže probudit lousianský oheň jak z jeho cajunské omáčky, ale tady sázím na silné ruce a wrestling Chandlera. Byť je třeba říct, že tříkolový zápas jde víc na ruku Poirierovi.

TIP: Chandler zvítězí na TKO v 3. kole

 

Michael: Mám trochu podobný pocit jako Aleš v tom, že Dustin už na svém vrcholu byl a extrémně bolestné porážky s Khabibem a Oliveirou se mu z hlavy dostat už nepovede. Chandler má za sebou sice taky řádku proher, ale nemyslím, že by to na něm zanechalo podobné stopy. Každopádně jde o dva bojovníky, kteří málokdy zklamou fanoušky nudnými zápasy, takže se máme na co těšit. Tipuju, že Chandler prohraje první kolo, ale v těch dalších dvou Dustina zlomí, pravděpodobně na zemi. Jen si přeju, ať to není skrze RNC, to už by Dustin nemusel rozdýchat, metaforicky samozřejmě.

TIP: Chandler zvítězí na TKO

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články