Měl mě zabít, když měl šanci, teď ho úplně rozdrtím, holedbá se Adesanya před soubojem s Pereirou

Měl mě zabít, když měl šanci, teď ho úplně rozdrtím, holedbá se Adesanya před soubojem s Pereirou Israel Adesanya v sobě fanouška anime nezapře ani v oktagonu. | zdroj: Getty Images

Israel Adesanya platí za jednoho z nejlepších postojářů v UFC. Teď se proti němu ale postaví bojovník, který jej v kickboxerském ringu už dvakrát porazil a dokonce ho knockoutoval.

Zápas mezi Israelem Adesanyou a Alexem Pereirou bude zlatým hřebem nabitého turnaje UFC 281 a má papírové předpoklady k tomu, aby rozvířil stojaté vody střední váhy. Pro Adesanyu má navíc tento souboj speciální význam. S Pereirou už se dvakrát střetl a dvakrát odcházel jako poražený. Bylo to sice v kickboxerském ringu, novozélandský šampion má ale i tak co oplácet.

Zatímco první střetnutí vyhrál Pereira jen těsně na body, ve druhém nenechal nikoho na pochybách. I přesto, že se zápas nevyvíjel podle jeho plánu, dokázal nakonec Adesanyu tvrdě knockoutovat svým vyhlášeným levým hákem.

Od jejich posledního vzájemného zápasu uběhlo už více než 5 let a jejich cesty se dlouho ubíraly jiným směrem. Adesanya odešel z kickboxu do MMA, kde se stal šampionem UFC a superhvězdou, zatímco Pereira byl dvojnásobným šampionem v kickboxerské organizaci Glory. Z ní pak loni přešel rovnou do UFC, přestože měl tou dobou na kontě pouhé 4 MMA zápasy. A stačily mu jen další 3 fighty, aby dostal místo v titulovém zápase.

To je doslova raketový vzestup, a kdyby nebyl zrovna šampionem právě Pereirův rival Adesanya, který shodou okolností nemá v divizi velkou konkurenci, je dost možné, že by si na svoji šanci na titul musel brazilský bojovník počkat o dost déle. To si myslí i šampion:

“V podstatě jsem vyčistil tuhle divizi a teď už jedu druhé kolo. Takže jsem mu pročistil cestu. Měl by být vděčný. Nebyl by tady, kdyby nebylo mě. A moje cesta za titulem byla mnohem, mnohem působivější, než co předvedl on. Takže by měl být vděčny, že je tady díky mně,” prohlásil na tiskové konferenci Adesanya.

Pro něj se nejedná jen o další obhajobu titulu. Cítí, že tentokrát musí bezpodmínečně vyhrát a všem ukázat, že svého rivala přerostl.
 “Jestli tady někdy byl zápas, který musím vyhrát, je to právě tento. To je důvod, proč bylo v tomto tréninkovém kempu všechno jinak. Neexistuje tady žádná výmluva.”

A případné vítězství bude pro Adesanyu určitě hodně vydřené. Vždy měl totiž nad svými soupeři navrch v postoji, jenomže to v případě Pereiry nemusí platit a sám Izzy předpokládá, že se bude jednat o tvrdou bitvu:

“Akceptoval jsem to, že není jako jiní chlapi, se kterýma jsem bojoval. Jakmile mě bude mít přečteného, nebude se bát jít do toho pořádně. Proto musím vyzdvihnout Brada Tavarese, protože do konce posledního kola po mně pořád šel. A já věřím, že Pereira po mně půjde taky. Půjde tam a bude bojovat, což mám rád, protože já boj zbožňuju.”

Je však otázkou, jestli s borcem, který jej už předtím jednou knockoutoval, bude Adesanya chtít opravdu bojovat v postoji. Na dotaz, jestli tentokrát nezmění taktiku, po chvilce váhání odpověděl: “Jo, vezmu ho na zem a rozmlátím mu tam obličej.”

Toho se ale Pereira nezalekl. “Já jsem připravený, je to MMA. Hodně lidí podceňuje to, co dokážu na zemi. Dokážu vám, že jsem kompletní bojovník,” řekl Brazilec, který se už dlouho připravuje se skvělým grapplerem a bývalým šampionem Gloverem Teixeirou.

Pereira si také myslí, že díky tvrdému KO, které Izzymu před 5 lety daroval, má v zápase psychologickou výhodu. „Určitě, to je něco, na co nezapomenete. Můžete se z toho otřepat, přijmout to, ale nikdy nezapomenete. Je to něco, co když se stane, tak to člověk nemůže zapomenout. Nevím, jak by to mohl vymazat z paměti."

Adesanyovy poslední výkony v oktagonu nebyly moc přesvědčivé, a i když své soupeře porazil, hrál to většinou na jistotu a nelze říct, že by předvedl příliš divácky atraktivní výkony. Teď má ale Izzy v plánu Pereiru doslova zničit:

„Musíš svého nepřítele totálně rozdrtit. Pokud v nich necháš nějaký život, tak se vrátí a budou chtít odplatu. Měl mě zabít v Brazílii, když měl šanci. Teď přišel můj čas a já ho rozdrtím úplně,“ slibuje šampion.

Hlavní karta turnaje UFC 281 startuje v neděli od 4 hodin ráno, takže zápas mezi Adesanyou a Pereirou bude k vidění pravděpodobně po 6. hodině.

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články