Adesanya vyhlíží souboj se svou Nemesis z kickboxu, v MMA chce Brazilce zničit, aby umlčel TikTok generaci

Adesanya vyhlíží souboj se svou Nemesis z kickboxu, v MMA chce Brazilce zničit, aby umlčel TikTok generaci Israel Adesanya v sobě fanouška anime nezapře ani v oktagonu. | zdroj: Getty Images

V kickboxerském ringu se střetli dvakrát a pokaždé měl navrch Brazilec Alex Pereira. V roce 2016 zvítězil "Poatan" na body, v odvetě o rok později pak zasadil "Stylebenderovi" tvrdé KO, které na jeho jinak takřka dokonalou kariéru vrhá stín.

Pereira pak dlouho kraloval prestižní GLORY, sporadicky si ale odskočil také do klece. Přestože měl bilanci pouze 3-1, celkem překvapivě ho loni angažovalo UFC. Roli pravděpodobně sehrála i společná historie s šampionem Adesanyou, kterému začínají docházet soupeři. A jejich třetí zápas jako by se blížil mílovými kroky. Možná poslední a rozhodující krok přijde 2. července na turnaji UFC 276, kde budou oba bojovat.

Šampion Adesanya se postaví Jaredu Cannonierovi a Pereira divizní čtyřce Seanu Stricklandovi. Vítězství nad ním by tedy Brazilce katapultovalo na vrchní příčky a na vyšších pozicích by byli už jen Robert Whittaker, Marvin Vettori, kteří oba své dvě předchozí šance nevyužili, a také výše zmíněný Cannonier, který s největší pravděpodobností okamžitou odvetu nedostane, pokud na začátku července nezvítězí.

Navíc vypadá Israel natěšený na případný závěr zápasové trilogie se svou nemesis, který by mu umožnil ukázat, že je lepším bojovníkem.

"Tohle není kickbox, jsou to smíšená bojová umění. Tohle nejsou velké polštářové rukavice, jsou to 4uncové smrtelné zbraně a nemůžu se dočkat, až mu s nimi přejedu po obličeji poté, co projdu před Cannoniera," rozpovídal se Adesanya na tiskové konferenci. Nebrání se ale případně ani střetu se Stricklandem.

"Těším se na jeden z těch zápasů. Nelíbí se mi ten narativ, je to pro Pereiru příliš brzo, ale podívejte, Jiří Procházka právě vyhrál pás ve svém třetím zápase v UFC. Anderson Silva to dokázal ve druhém. Takže je to v pohodě, je v MMA nový. Já jsem v tomhle sportu už dlouho a TikTok generace má 15vteřinovou paměť. Vidí jen ten knockout, ale nepodívají se na první zápas, nebo na ten druhý před ukončením."

Jak už ale bylo řečeno, nejprve Adesanyu čeká Cannonier, kterého by nebylo radno podceňovat. 38letý "Killa Gorilla" začínal v těžké váze, prošel i polotěžkou, aby nakonec zakotvil ve střední. Výsledkově se mu sice nedaří úplně nejlépe, ale ránu má, a když se trefí, může to znamenat rychlý konec.

Stylebender však předvídá, že ho přejede jako Anderson Silva v památném zápase na UFC 101 Forresta Griffina, jehož úderům se vyhýbal jako Neo v Matrixu kulkám, aby ho nakonec tvrdě knockoutoval. Uvidíme, zda se tato predikce šampionovi vyplní, anebo zůstane jen u řečí.

Zdroje:  Tisková konference UFC

Nejnovější články