Nevěřím, že to byl jeho nejhorší výkon, říká Teixeira o Procházkovi a připravuje se na další válku

Nevěřím, že to byl jeho nejhorší výkon, říká Teixeira o Procházkovi a připravuje se na další válku V souboji s Teixeirou měl Jiří Procházka několikrát namále | zdroj: Profimedia

Stačilo málo a šampionský pás UFC by stále patřil Gloveru Teixeirovi. Na rozdíl od Jiřího Procházky je se svým výkonem ale spokojený a nevěří, že český válečník bojoval tak špatně, jak říká.

Ačkoliv je bitva Procházka vs. Teixeira všeobecně považována za jeden z nejlepších titulových zápasů v dějinách MMA, český šampion neustále opakuje, že se svým výkonem nebyl spokojen a v odvetě chce ukázat, že dokáže zvítězit přesvědčivěji.

"Uvidíme v dalším zápase," zareagoval na Procházkovu sebekritiku Teixeira. "Protože já tomu nevěřím, nevěřím mu. A proto budeme bojovat znovu." 

Narozdíl od Procházky je Glover se svým výkonem z prvního zápasu spokojený. "Musím udělat jen malé úpravy, ten první zápas probíhal skvěle, v postoji jsem našel dobrou vzdálenost, vzal jsem ho na zem. Tam ale musím udělat nějaké menší úpravy, protože byl až moc kluzký a já možná šel až moc po submisích a ztrácel jsem trochu pozice. Takže teď se přizpůsobím a ukončím ho v ten pravý čas."

Řeč samozřejmě přišla i na osudnou gilotinu z pátého kola, kdy Teixeira Procházku "nahulil" v postoji, ale namísto dalších úderů raději zkusil nasadit gilotinu, což se mu vzápětí vymstilo. Brazilský veterán to ale nevnímá jako chybu. "Když vidím nějaké nechráněné místo, jdu po něm. Od začátku do konce se snažím o ukončení zápasu. Stalo se, co se stalo, ani tentokrát se nebudu držet zpátky. Ale pohlídám si, abych ho ukončil," řekl a pousmál se.

"Na zemi byl chytrý, ale víme, co dělal a snažíme se to teď upravit. Kdybych vám ale řekl, co to bylo, tak bych vám pak asi musel rozbít kameru. Zkrátka měl dobrou taktiku a věděl, co má dělat, aby se dostal ze všech submisí."

Pro českého válečníka má koneckonců jen respekt. "Ukázal neskutečné srdce a odhodlání, protože moc dobře vím, jak těžké to se mnou je, když jsem v horní pozici. Bylo to pro něj brutální, aby unikal a šel znovu do boje, ale ukázal velké srdce. Připravte se na další válku."

Po delší době se oba bojovníci střetli také tváří v tvář. Jelikož ale do zápasu zbývá ještě spousta času, nebyl staredown příliš intenzivní. Glover pouze poznamenal, že si Procházka ostříhal vlasy a tím přišel o sílu. Český šampion už ale dříve vysvětloval, že ustřižením své pověstné antény uzavřel jednu životní kapitolu a započal novou, jejíž první kapitolu napíše 10. prosince v Las Vegas.

Zdroje:  ESPN , Tisková konference UFC

Nejnovější články