Procházka chce ukázat, že je opravdovým šampionem. S UFC prý řešil i možnost zápasu doma

Procházka chce ukázat, že je opravdovým šampionem. S UFC prý řešil i možnost zápasu doma Jaroslav Hovězák, Jiří Procházka, Martin Karaivanov | zdroj: Profimedia

Na přípravu před první titulovou obhajobou moc času nezbývá, šampion s tím ale nemá problém. Jaký je krom úspěšné obhajoby jeho další cíl v UFC?

Jiří Procházka před pár dny oslavil 30. narozeniny a teď se opět plně ponoří do přípravy. Ačkoliv o soupeři bylo jasno už dlouho, termín odvety s Gloverem Teixeirou se nedomlouval snadno. Český tým už začal pokukovat i po únorové Austrálii, UFC ale nakonec odsouhlasilo prosincové Las Vegas.

Na přípravu tím pádem moc času nezbývá, Procházkův tým ale dostal vytoužený náboj, jak prozradil trenér Martin Karaivanov ve svém sloupku pro isport. Ani šampion si nestěžuje. „Udržuji se pořád v tréninku, takže teď jen zaberu v kondiční přípravě a ve sparinzích,“ odpověděl v pořadu The MMA Hour na otázku, zda mu dva měsíce na přípravu budou stačit.

V tréninku i osobním životě ale udělal před první obhajobou nějaké změny. „Musel jsem změnit hodně tréninků, abych zůstal u věcí, které byly do teď dobré. A zahodit věci, tréninky a lidi okolo mě, kteří nebyli na stejné vlně, jako jsem právě teď já. Protože je to vlastně opravdu jednoduché – když okolo sebe nemáte lidi, kteří vás podporují, tak vás táhnou dolů. Já si okolo sebe musím nechat věci, lidi a místa, které mě tlačí kupředu a udržují mě na královské úrovni." Podle svých slov musel také přijmout, že je teď šampionem a změnit pohled na ostatní soupeře v divizi. „Chci být opravdovým šampionem a ukázat to ve vší síle,“ řekl a dodal také, že je teď jeho cílem stát se nejlepším bojovníkem bez rozdílu vah.

Šampion mimo jiné prozradil i to, že už s vedením UFC probíral možnosti zápasu doma nebo někde poblíž. „Věc se má tak, že to musí být mnohem mnohem větší než zápas já versus Brazilec. Možná jednou souboj já versus… Nechci říkat, že to musí být hned teď, nebo že mým dalším soupeřem bude, všichni ví, Polák Jan Blachowicz. To by byl úžasný zápas mezi Českou republikou a Polskem, byla by to dobrý předpoklad pro to udělat to někde v Evropě. Ale ještě to tu není, takže se musím soustředit na svůj další zápas.“

Duel Procházka vs. Teixeira 2 se odehraje 10. prosince v Las Vegas. Nemělo by se ale jednat o hlavní zápas večera, ten by totiž měl obstarat Jon Jones proti Stipemu Miocicovi či Francisovi Ngannou. Na startovce je ale také velmi důležitý duel Jan Blachowicz vs. Magomed Ankalaev, z jejichž střetnutí pravděpodobně vzejde příští titulový vyzyvatel. Pokud zvítězí Polák, možná na jaře dojde i na "největší MMA zápas v dějinách Evropy".

Zdroje:  The MMA Hour

Nejnovější články