Risk americkému bojovníkovi nevyšel, prohrál celou výplatu a nejspíš dostane padáka z UFC

Risk americkému bojovníkovi nevyšel, prohrál celou výplatu a nejspíš dostane padáka z UFC Justin Jaynes do poslední chvíle věřil, že v nejdůležitějším zápase kariéry vyhrál. | zdroj: Profimedia

Američan Justin Jaynes si věřil natolik, že na své vítězství vsadil celou výplatu. Prohrál těsně na body, navíc pravděpodobně přijde o místo v UFC. 

Justin Jaynes (16-8) se riskovat rozhodně nebojí, což dokazuje v průběhu celé své MMA kariéry. První zápas v UFC vzal například pouhé tři dny předem jako náhradník. Vyplatilo se, Franka Camacha totiž knockoutoval už po pár vteřinách, za což obdržel dokonce prémii padesát tisíc dolarů. Od té doby se mu ale nedařilo a prohrál všechny tři zápasy. Na jeho obranu ale nutno zmínit, že často opět zaskakoval na poslední chvíli a dokonce nastoupil ve třech různých vahách –⁠ pérové (-66,2 kg), lehké (-70,8 kg) a dokonce i v tzv. catchweight (domluvené váze do 72,6 kg).

Po sérii proher si Jaynes dobře uvědomoval, že souboj na UFC Vegas 30 pravděpodobně rozhodne o jeho setrvání v této organizaci. Zároveň si ale věřil, že soupeře porazí. O tom svědčí i fakt, že na svou výhru vsadil celou výplatu a to samé prý udělali i jeho trenéři. "Je mi úplně jedno, co si o tom myslíte. Prostě věřím svým schopnostem, trenérům i tomu, že jsem měl tentokrát kompletní přípravný kemp, a tak si na sebe vsadím. Mám pocit, že v roce 2021 lidi nevěří sami sobě," sdělil v motivačním proslovu na sociálních sítích.

Jeho protivník Charles Rosa vstoupil do UFC už v roce 2014, ale nepatří mezi příliš aktivní bojovníky. Navíc se železnou pravidelností střídá prohry s výhrami. Pokud by tedy byl Jaynes pověrčivý, určitě by na sebe nevsadil, protože podle tohoto pravidla měl jeho krajan nyní vyhrát. 

Zápas začal v pomalejším tempu, oba bojovníci okolo sebe kroužili a snažili se načítat reakce soupeře. Po necelé minutě ale Jaynes ale přeřadil na vyšší rychlostní stupeň a do svých úderů začal dávat maximální razanci. Párkrát dobře trefil, ale Rosa nepanikařil a bodově kolo strhával na svou stranu, což potvrdil závěrečným úspěšným takedownem. Na zemi mu ale už nezbýval dostatek času na nějakou zásadnější akci.

Druhé kolo se odehrávalo převážně na zemi, kde měl jasně navrch Rosa. Jaynesovi se sice povedlo ze všech pokusů o submise vyváznout, ale bodově šlo kolo jasně za jeho soupeřem. Trenéři k němu pak o přestávce byli upřímní: "Musíš ho ukončit, máš pět minut." Rosovi ale nedlouho po začátku kola vyšel takedown a během několika vteřin se propracoval k boční kontrole, odkud hrozil arm-trianglem. Když mu tohle škrcení nevyšlo, zkusil pro změnu north-south choke. Ani ten mu nakonec nevyšel a jakmile Jaynes zavětřil příležitost, vyhoupl se okamžitě zpět na nohy.

Zbývaly necelé 3 minuty a Jaynes doháněl ztracený čas na zemi silou svých úderů. Nakonec skvěle Rosu skvěle trefil přímo na bradu a ten se okamžitě zabalil do krytu. Janes nepolevoval v tlaku a ustupujícího soupeře trefoval dalšími údery.

Zcela nepochopitelně se ho ale pak rozhodl vzít na zem, kde se mu však okamžitě povedlo nasadit arm-triangl a vypadalo to pro něj velmi nadějně. Když se mu ale Rosa vysmýkl, bylo takřka jisté, že duel budou rozhodovat bodoví sudí. Ti se nedokázali příliš shodnout a těsné vítězství v poměru 2:1 na body bral nakonec Rosa. Jaynes tak zápasil v podstatě zadarmo, na sociálních sítích ale fanoušky ubezpečil, že své sázky, ani rozhodnutí vzít zápas v posledním kole na zem, nelituje. Otázkou je, zda mu dá UFC po 4 prohrách v řadě ještě šanci anebo si bude muset hledat angažmá jinde.

Zdroje:  overtimeheroics.net

Nejnovější články