Neuvěřitelná rychlost a precizní jab vyhrál Cirylu Ganeovi zápas proti zkušenému Alexanderu Volkovovi

Neuvěřitelná rychlost a precizní jab vyhrál Cirylu Ganeovi zápas proti zkušenému Alexanderu Volkovovi zdroj: Getty Images

V MMA začal zápasit před necelými třemi roky a teď už je na špičce těžké váhy UFC. Ciryl Gane si poradil i s Alexanderem Volkovem a je i nadále neporažený.

Hlavním zápasem večera na turnaji UFC Fight Night 190, byl souboj mezi Francouzem Cirylem Ganem a ruským bojovníkem Alexanderem Volkovem.

Ciryl Gane je v těžké divizi UFC tak trochu přírodním úkazem. Do svého prvního profesionálního MMA zápasu šel teprve v srpnu 2018 a o necelé 3 roky později už se z něj vítězstvím nad Jairzinhem Rozenstruikem (kterého porazil letos v únoru) stal třetí muž v žebříčku těžké váhy UFC. Jeho „mateřským“ bojovým uměním je Muay Thai, ale také v něm začal velice pozdě a svůj první profesionální zápas měl až v roce 2016.

Jedná se o velice dobrého strikera, který ale spíše než thaiboxera, připomíná karatistu. Je neobyčejně rychlý a velice lehký na svých nohách, čímž dělá svým soupeřům velké problémy.

Stejně tak tomu bylo i v zápase s Alexanderem Volkovem. Gane začal od prvního kola systematicky Volkova rozebírat, pořád jej tlačil zády ke kleci a především jej neustále trefoval svým neuvěřitelně rychlým jabem.

Také Volkov ale dokázal kousat zpátky. První kolo bylo velice vyrovnané a Volkov neustále okopával nohy svého francouzského soupeře a dokonce si tak připsal více rozdaných úderů. Ale Gane měl větší tlak, větší přehled a svůj superrychlý jab, za který občal přidal i tvrdý zadní direkt. Díky tomu, že ještě nezažil porážku, působil francouzský bojovník mnohem sebevědoměji a naopak jeho ruský soupeř působil občas až trochu apaticky.

Druhé a třetí kolo tak bylo především v režii Ganea, který Volkova pronásledoval a po rychlých útocích zmizel z Volkova dosahu dřív, než mohl být zakontrován. Ve čtvrtém kole se Volkov konečně začal probouzet ze zimního spánku a začal přebírat útoky svého soupeře a přestřelky dokončovat. Tímto způsobem dokázal ruský bojovník urvat čtvrté kolo a věděl, že pokud chce mít vůbec šanci na vítězství, musí v pátém kole dominovat.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený SORTED TV (@sortedtv)

Páté kolo tedy začal Volkov ve vysokém tempu, které ale zařadil i Gane a znovu začal mít převahu. Zápas přerušil „eye-poke“ do Volkovova oka, ale nakonec ruský borec zvládl duel dobojovat.

Po pěti kolech byl výsledek poměrně jasný a na body zvítězil Ciryl Gane. Volkov mu nedovolil žádnou větší dominanci a nikdy nebyl ve vyloženě nebezpečné situaci, ale po většinu zápasu byl přece jen o krok za francouzským bojovníkem.

Gane tak prodloužil sérii své neporazitelnosti na 9 zápasů v řadě a jeho hvězda stoupá i nadále. Už teď si věří, že by měl dostat šanci na souboj o titul proti Francisi Ngannouovi, který kdysi trénoval ve stejném pařížském gymu, v jakém teď trénuje Ciryl Gane.

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články