Nejvyšší muž UFC se střetne s neporaženým Francouzem. Bude to zápas roku, slibuje Rus

Nejvyšší muž UFC se střetne s neporaženým Francouzem. Bude to zápas roku, slibuje Rus Zdroj: Profimedia.cz | zdroj: Profimedia

UFC oktagon se bude o víkendu otřásat v základech. Proti sobě nastoupí dva elitní bojovníci těžké váhy a očekává se nemilosrdná bitva v postoji.

Kdo má rád souboje v těžké váze, přijde si o víkendovém UFC v Las Vegas na své. Startovce totiž vévodí bitva aktuálně nejvyššího bojovníka organizace Alexandera Volkova a neporažené francouzské naděje Ciryla Ganeho. V nejtěžší váhové divizi aktuálně nejde poskládat moc atraktivnějších zápasů.

Volkov bude mít oproti Ganemu k dobru 8 výškových centimetrů a také spoustu zápasových zkušeností. Jen pod hlavičkou UFC stihl odbojovat víc než Francouz za celou profesionální kariéru. Celkově pak ruský bojovník v oktagonu posbíral 33 vítězství a pouze 8 porážek. Naprostou většinu soupeřů přitom knockoutoval, mimo jiné třeba pár lety Attilu Végha. A KO bude viset ve vzduchu i v sobotu v noci.

"Myslím, že tohle bude jeden z nejlepších zápasů letošního roku, protože se potkají dva velcí a technicky zdatní postojáři," láká Volkov na zaručeně atraktivní podívanou. "Jsem z toho nadšený, protože on je opravdu dobrý bojovník a vždycky jsem tušil, že se jednou stejně potkáme. Myslím, že teď je to dobré načasování pro nás oba. Chci bojovat s kýmkoliv, kdo využívá spíš boj v postoji a ne wrestling a podobně. Doufám jen, že nebude chtít wrestlit, až ho trefím nějakými údery."

Zápas je vypsaný na 5 kol po 5 minutách a ruský bojovník si myslí, že zkušenosti budou hrát důležitou roli: "Fyzicky i mentálně bude mít větší volnost, protože ještě nikdy neprohrál a nebyl v opravdu těžkých bojích. Já vím, co se v těchto dlouhých a tvrdých bitvách může stát a on tomu ještě nerozumí. V takovém případě z toho dokážu vytěžit víc než on, protože jsem už v zápasech zažil různé situace, překonal jsem je a vyhrál. Uvidíme, jak se to bude odvíjet tentokrát."

Ani Ciryl Gane (8-0) zřejmě moc nepočítá s tím, že by se souboj odehrával na zemi. Ještě před MMA totiž ničil soupeře ve větších rukavicích v ringu a ani tam nepoznal hořkost porážky. Na pomoc v přípravě si navíc pozval elitního slovenského kickboxera Tomáše Možného.

Zatímco Volkov prý nechce koukat příliš do budoucna, Francouzský obr věří, že pokud nebezpečného Rusa porazí, dostane příště šanci zabojovat o titul. Pokud ho bude stále držet Francis Ngannou, měl by jejich souboj navíc dost pikantní příběh. Oba totiž v Paříži trénovali ve stejném gymu, z něhož ale kamerunský Predátor neodešel zrovna v dobrém.

Atraktivní duel se odehraje už v noci ze soboty na neděli. Tentokrát opět bez diváků v komorním prostředí APEX centra, kde bude každý úder rezonovat dvojnásob. Hlavní karta začíná tentokrát v příjemných 22:00 našeho času. I bez největších hvězd navíc i ostatní zápasy slibují velmi kvalitní podívanou a většina jich pravděpodobně na body neskončí.

Zdroje:  mmajunkie.com

Nejnovější články