Gane stále neochutnal porážku a získal osmé vítězství v řadě, přesto ho Dana White zkritizoval

Gane stále neochutnal porážku a získal osmé vítězství v řadě, přesto ho Dana White zkritizoval Ciryl Gane | zdroj: Getty Images

Neporažený Ciryl Gane se dostal mezi nejlepší pětku těžké váhy. Šéf UFC Dana White však z jeho výkonu až tak nadšený nebyl.

Víkendový hlavní zápas turnaje UFC Vegas 20 v těžké váze mezi Cirylem Ganem a Jairzinhem Rozenstruikem úplně nenaplnil očekávání fanoušků a expertů a místo tvrdé přestřelky se z duelu stala trochu nudná pětikolová záležitost, kterou rozhodovali až bodoví rozhodčí.

Nejvíce zklamal Rozenstruik, který si za 25 minut nebyl schopný prakticky vytvořit souvislý tlak a často v kleci jenom stál a bránil se soupeřovým výpadům. Za vše vypovídá to, že během celého zápas vyslal pouhých 42 signifikantních úderů, z nichž polovinu tvořily ne úplně silné low kicky, kterými opravdu nedokázal svému soupeři ublížit.

I proto stále neporažený Gane, jenž působil o něco živějším dojmem, pro sebe získal všech pět kol, v klidu si dokráčel pro osmé vítězství a navíc vystřídal Jairzinha na čtvrtém místě žebříčku divize. I tak byl ale francouzský bojovník kritizovaný za nepříliš atraktivní výkon, kterému chyběl agresivnější pohyb vpřed. To ostatně zmínil na pozápasové konferenci i lehce zklamaný šéf UFC Dana White.

„Všichni mluví o tom, že se z Ciryla stává velký adept na titul, ale podívejte se, co s Jairzinhem udělal Francis Ngannou, řek White. „Pro Ciryla byl tohle coming out a dostal šanci ukázat světu, kdo je. Vyhrál, ale u toho bych skončil. Prostě vyhrál.“

Ciryl Gane - Jairzinho Rozenstruik Ciryl Gane - Jairzinho Rozenstruik | zdroj: Getty Images

Podle Ganeho jsou tato slova pochopitelná, protože v duelu opravdu nedošlo k žádným dramatickým okamžikům a pro oko fanouška to tak nejspíše nepůsobilo zrovna lahodně. I tak je ale se svým výkonem spokojený, protože dosáhl svého. Stále neochutnal porážku a ještě se dostal mezi nejlepších pět bojovníků těžké váhy, což ho přiblížilo k vysněnému titulovému zápasu. Do něj by naskočil klidně hned.

„Rozumím tomu, co Dana říkal,“ prozradil Gane. „Je to šéf a chce vydělávat peníze, takže potřebuje obchodovatelného chlapa. A lidé chtějí show a velké KO. Je pravda, že já jsem boj před limitem neukončil. Snažil jsem se, ale neudělal jsem to. Takže té kritice rozumím. Ale jsem s tím v pohodě."

"Za mě jsem to udělal dobře. Zvládl jsem to v postoji, zkoušel jsem jít na zem, udělal jsem takedown. Myslím, že jsem to zvládl v pohodě. A dokážu už mluvit i o titulu. Jsem sice mladý a nezkušený, ale zvládám to velice dobře. Myslím, že jsem teď v žebříčku jediný neporažený. Takže chci všem říct, že pokud by se do příštího titulového zápasu, který je příští měsíc, někdo zranil, tak jsem tady."

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílel uživatel @fightreplay

Otázkou zůstává, jak si Gane poradí s dalšími bojovníky z absolutní špičky, kteří na něj vyrukují s o dost agresivnějším stylem. Rozenstruik pro něj totiž svým laxním výkonem opravdu nebyl téměř žádnou zkouškou a on neměl důvod se do souboje více zapojovat. Ale vítězství získal a v žebříčku postoupil. Jak se mu bude dařit dál ukáže čas a další zápasy.

Zdroje:  Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články