Šéf Bellatoru prozradil jména 3 bojovníků, kteří by mohli poměřit síly s Fedorem Emelianenkem

Šéf Bellatoru prozradil jména 3 bojovníků, kteří by mohli poměřit síly s Fedorem Emelianenkem Zatím naposledy Emelianenko bojoval v roce 2019. "Rampage" Jacksona chladnokrevně knockoutoval. | zdroj: Profimedia

Jméno Fedor Emelianenko stále rezonuje nejenom mezi fanoušky ale i mezi bojovníky. Zájemců o souboj s ním je prý opravdu hodně. Šéf Bellatoru prozradil tři jména, se kterými jedná.

Organizace Bellator v pátek na tiskové konferenci oznámila, že se po delší pauze způsobené komplikacemi s covidem zpátky do boje vrátí jeden z nejlepších bojovníků všech dob –⁠ Fedor Emelianenko. Po dlouhé době se navíc představí před domácím publikem v Rusku, kde Bellator 23. října plánuje uspořádat svůj historicky první galavečer. 

Kdo se "Poslednímu císaři" postaví, oznámeno nebylo. Ruský bojovník se sice nechal slyšet, že ho napadá spousta jmen, druhým dechem ale dodal, že hledání soupeře nechá zcela v režii organizace. Šéf Bellatoru nechtěl nejprve ani naznačit, pouze novináře a fanoušky ubezpečil, že zájemců má víc než dost. Později se ale rozhodl být sdílnější. "Volají mi manažeři všech volných bojovníků. Josh Barnett mi dnes psal. Před pár dny jsem mluvil s manažerem Juniora Dos Santose. Je tam taky Alistair Overeem a seznam pokračuje."

Bývalý UFC šampion Barnett se naposledy v MMA zápase objevil před dlouhými 5 lety, kdy uškrtil Andreie Arlovskiho, za což si dokonce připsal bonus za výkon večera. Následovaly ale problémy s anti-dopingovou agenturou USADA. Když byl Američan po 2 letech očištěn, přešel raději ke konkurenčnímu Bellatoru. Jeho start ale pro změnu nedovolily zdravotní komplikace a později přišel do hry covid. Nakonec se tedy Barnett celkem překvapivě loni na podzim představil na KSW u našich sousedů v Polsku, kde si střihnul zápas v boxu bez rukavic. Zvítězil technickým KO ve druhém kole. Ve 43 letech by byl pro Fedora rozhodně adekvátním soupeřem.

To 37letému Junioru dos Santosovi, rovněž bývalému šampionovi UFC, se v posledních letech vůbec nedařilo, takže dostal po 4 prohrách z nejprestižnější organizace padáka. Nutno ale uznat, že čelil absolutní špičce těžké váhy. S Emelianenkem by tedy stále mohl předvést vyrovnaný souboj.

Alistaira Overeema potkal podobný osud a byť předváděl dobré výkony, s UFC se letos musel rozloučit. Ačkoliv oznámil přechod do kickboxu, organizace GLORY není v poslední době příliš aktivní, a tak možná "Reema" v MMA ještě uvidíme. On sám v jednom z nedávných rozhovorů prozradil, že právě Fedor je asi jediný soupeř, který by ho aktuálně zajímal. Koneckonců se oba měli potkat již před lety na vrcholu sil, ke vzájemnému zápasu ale bohužel nikdy nedošlo. Možná je tedy čas to na sklonku kariér obou borců konečně napravit.

Každopádně to vypadá, že i ostřílení veteráni mají stále co nabídnout a jejich zápasy přitahují pozornost fanoušků. Kdo nakonec bude mít tu čest v Moskvě s Fedorem poměřit síly, se zřejmě dozvíme nejdříve za několik týdnů, až proběhnou všechna jednání se zápasníky a jejich manažery. Rozhodně lze ale čekat zajímavé jméno. Bellator je u nás nově možné sledovat na voyo.cz.

Zdroje:  Yahoo Sports , Ariel Helwani's MMA Show

Nejnovější články