Parádní KO na turnaji UFC lehce zastínil kontroverzní moment rozhodčího

Parádní KO na turnaji UFC lehce zastínil kontroverzní moment rozhodčího Tanner Boser - Ovince Saint Preux | zdroj: Getty Images

Ovince Saint Preux chce po tvrdém knockoutu, který schytal na turnaji UFC Vegas 30, napadnout výsledek zápasu.

Bývalý vyzyvatel polotěžké váhy UFC Ovince Saint Preux dnes v noci podruhé nastoupil do zápasu v těžké divizi a znovu neuspěl. Jeho prohře s Tannerem Boserem navíc předcházel kontroverzní moment, který amerického bojovníka značně rozzlobil.

Saint Preux už od začátku utkání nepůsobil, že je úplně ve své kůži. Naprosto minul několik kopů a chvílemi to vypadalo, že ho duel vůbec nebaví. Boser, jenž hned v prvních vteřinách zabral střed klece, naopak sršel aktivitou a neustále hrozil tvrdými kombinacemi úderů, kterými svého soupeře párkrát nepříjemně zasáhl do hlavy.

Ani hlasité podporování Saint Preuxova rohu, který se ho snažil vyzývat k útoku, mu k větší akci nepomohlo. Pár úderů sice ke konci úvodní části předvedl, ale jednalo se spíše o propagační pokusy, jež jeho oponentovi nemohly vůbec ublížit. Boser naopak před závěrečným gongem stihl ještě jednou nebezpečně zahrozit a Saint Preuxe zatlačil až k pletivu.

Do druhého kola nastoupil Saint Preux o poznání aktivněji a po minutě dostal svého protivníka krásným takedownem na zem, kde ho okamžitě zalehl a po krátké přetahované se mu dokonce dostal na záda. Během tohoto souboje to však chvíli vypadalo, že se Boser snaží zachytit prsty za pletivo, což je v MMA zakázané.

To nejspíš zahlédl i rozhodčí Jason Herzog, který položil Saint Preuxovi ruku na záda a vypadalo to, že souboj přeruší. Nic takového se ale nestalo a duel pokračoval. Boserovi se tak podařilo dostat zpátky do postoje, ze kterého následně rozhodl celý zápas. Saint Preuxovi dal totiž koleno do hlavy a následně ho dvěma údery mířenými na bradu poslal k zemi.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Diario UFC (@diario_ufc)

Krásný knockout, který ale zastínily Saint Preuxovy protesty. Bojovník si stojí za tím, že po doteku Herzoga na chvíli přestal bojovat, což ovlivnilo celou situaci na zemi. Pro server MMA Fighting později dokonce prozradil, že chtějí spolu s jeho týmem napadnout výsledek zápasu u Nevadské atletické komise.

„Cítil jsem, že mi rozhodčí položil ruku na záda, což dělá pouze v případě, když chce zápas přerušit nebo zastavit,“ řekl rozzlobený Saint Preux. „Trochu jsem tedy přestal a rázem se všechno otočilo. Budeme proti tomu protestovat a požadovat, aby byl zápas označený jako bez vítěze.“

Pokud se nic nezmění, bude Saint Preux v nepříjemné pozici, protože by to byla už třetí porážka z jeho posledních čtyř zápasů, což by mohlo znamenat, že by v dalším duelu mohl bojovat o svoji budoucnost v UFC. Boserovi se naopak po této výhře dýchá lépe, protože tímto KO napravil své dvě prohry v řadě.

Zdroje:  MMA Fighting , Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články