Rose Namajunas jde z kola ven a na UFC 249 proti Jessice Andrade nenastoupí

Rose Namajunas jde z kola ven a na UFC 249 proti Jessice Andrade nenastoupí zdroj: Profimedia

Další rána pro UFC 249. Namajunas bojovat nebude, ale Andrade nastoupí proti komukoliv.

Jakoby UFC 249 neprovázelo málo komplikací, tak jen necelé dva dny po oznámení všech zápasů přišla zpráva, že Rose Namajunas (8-4) se nakonec na akci neukáže.

Namajunas měla původně bojovat v odvetě s Jessicou Andrade (20-7) a jejich zápas měl být jedním ze zlatých hřebů večera. Bohužel, toho se nedočkáme. UFC zatím sice nic oficiálně neřekla, ale informaci pocházející z okruhu týmu bojovnice nedávno potvrdilo ESPN.

Obě soupeřky se spolu střetly už jednou před necelým rokem. V napínavém zápase o titul muší váhy, který obhajovala Rose Namajunes byla nakonec lepším Jessica Andrade, která ve druhém kole zápasu zvedla Rose  ze země a hodila ji na hlavu, resp. krk. Pád vypadal hrůzostrašně a mohl mít hrozivé následky, ale naštěstí byla Rose „jen“ knockoutována. Nutno dodat, že za tak nebezpečný hod si mohla Rose do jisté míry sama, protože místo aby Jessicu pustila a snažila se pád zmírnit, držela svoji soupeřku v kimuře i během pádu a dopadla tak tvrdě na hlavu.

Jen o pár měsíců později prohrála Jessica Andrade svůj pás šampionky s čínskou Zhang Weili, která ji doslova přejela za pouhých 42 sekund.

I přesto, že Jessica nad Rose vyhrála v prvním zápase docela přesvědčivě, první kolo diktovala zcela s přehledem Rose, která předvedla famózní striking a Jessicu k ničemu nepustila. Jejich odveta tak mohla být opravdu skvělým zápasem.

Ohledně důvodu, proč Rose ze zápasu vycouvala se zatím neví nic, ale pravděpodobně za tím bude něco vážnějšího.

UFC se každopádně snaží narychlo najít soupeřku pro Jessicu Andrade, která chce bojovat na stůj co stůj. „Budeme bojovat s kýmkoliv,“ řekl její manažer Tiago Okamura serveru MMA Fighting. „V muší váze, v bantamové, v pérové. Bereme cokoliv. Nepojedem zpátky domů bez zápasu.“

I přesto, že Namajunes vs Andrade byl jedním z hlavních trháků na UFC 249, pořád se můžeme těšit na spoustu dalších atraktivních zápasů v čele s Tonym Fergusonem a Justinem Gaethjem, kteří si to rozdají o prozatimní titul lehké váhy.

Jako pravděpodobnou lokalitu pro zápasy vymyslel lišácky Dana White hotel a casino v indiánské rezervaci v Kalifornii, na které se nevztahují federální nařízení USA. Tak snad jim to Komančové nepřekazí.

Zdroje:  Bloody Elbow , mmafighting.com

Nejnovější články