Said Nurmagomedov předvedl exhibici kopacích technik, po vítězství si řekl o někoho z top 10

Said Nurmagomedov předvedl exhibici kopacích technik, po vítězství si řekl o někoho z top 10 Mistr kopáč Said Nurmagomedov | zdroj: FOTO: UFC

Příjmení Nurmagomedov vás zřejmě předurčuje k úspěšné kariéře v bojových sportech. Přestože Said není blízkým příbuzným slavného Khabiba, v oktagonu exceluje.

Said Nurmagomedov je známý svými rychlými starty, dva předchozí soupeře koneckonců zničil v první minutě, a brousil si zuby na vyrovnání rekordu legendární Rondy Rousey. Jenže Douglas Silva de Andrade rychlý nástup očekával a připravil si na něj dobrou taktiku. Od začátku se tlačil na krátkou vzdálenost a jakmile se Said pokusil o kop z otočky, okamžitě ho svázal do klinče.

Jenže ačkoliv Said preferuje boj v postoji, dagestánské kořeny v sobě nezapře a vzít ho na zem není snadný úkol. Když se o to Andrade po nějakém nepříliš akčním čase stráveném v objetí na pletivu pokusil, se zlou se potázal. Nurmagomedov ho přehodil přes bok a ze sevření utekl.

V postoji pak mohl konečně zahájit exhibici svých kopacích technik. Začal extrémně rychlým highkickem s přední nohy, pak přidal brazilian kick (kop, kterému se říká také question mark kick, protože jeho trajektorie připomíná otazník a je pro soupeře velmi špatně čitelný), vzápětí jsem mohli sledovat i otočku na hlavu a na tělo. Filmový trik připomínal sidekick na stehno, z něhož Said hned na to vykouzlil kop na hlavu.

Ke konci kola se ale Andrade najednou probral a z ničeho nic trefil Nurmagomedova velmi silným úderem, po němž šel Dagestánec do kolen. Brazilce to navíc vytrhlo z letargie a začal opět tlačit. Said ale nepanikařil a dokázal si udržet kreativitu v útocích, viděli jsme od něj například naskočený highkick. Vtipné bylo, že soupeř je od něj často kopíroval. Na backfist tak hned odpověděl backfistem, pod který se ale Nurmagomedov potopil a kolo uzavřel takedownem.

Silva ale měl v zápase své momenty a jelikož se jedná o bojovníka, který spoléhá spíše na sílu úderů než na techniku, občas hrozil knockoutem. Ve třetím kole zkusil boj opět přenést na zem, ale znovu se ukázalo, že s tím si na Saida nepřijde. Byl to nakonec on, kdo po inkasované otočce do suspenzoru zvolil takedown a grappling. Nakonec sice skončil na zádech sám, ale i z této nevýhodné pozice pokračoval v kopací exhibici a zatápěl Silvovi nepříjemnými upkicky, které občas zaváněly knockoutem. Silva na to nakonec reagoval lokty do kotníků, načež rozhodčí Herb Dean raději oba bojovníky nechal postavit a dopřál nám tak závěrečnou přestřelku v postoji.

Příště by Said rád změřil síly s někým z nejlepší desítky. "Nastal čas, abych se dostal do žebříčku," řekl v pozápasovém rozhovoru. Nutno mu dát za pravdu, bojovník jeho formátu by se měl měřit s těmi nejlepšími.

Na sestřih nejlepších momentů z celého zápasu se můžete podívat zde:

Zdroje:  UFC

Nejnovější články