Bitva jako řemen! "Chtěl jsem jenom přežít," řekl vítěz a vysvětlil, proč neposlouchal trenéry

Bitva jako řemen! "Chtěl jsem jenom přežít," řekl vítěz a vysvětlil, proč neposlouchal trenéry zdroj: Getty Images

S přehledem nejlepší zápas večera uplynulého turnaje UFC Vegas 58 divákům ukázali australský talent Jamie Mallarkey s americkým veteránem Michaelem Johnsonem. A výsledek byl velice těsný.

Veterán UFC Michael Johnson zahájil spolu se svým soupeřem Jamiem Mullarkeym hlavní kartu turnaje UFC Vegas 58 a oba se postarali o úžasný a těsný souboj, který byl právem zvolen nejlepším zápasem večera.

Mullarkey je týmovým parťákem dominantního šampiona pérové váhy Alexandera Volkanovskiho a na jeho výkonu bylo vidět, že v Austrálii zřejmě dělají něco dobře. Teprve 27letému bojovníkovi se totiž podařilo, sice těsně 2-1 na body, porazit tak zkušeného bojovníka, jakým je Michael Johnson. Ten se za svou kariéru střetl s tím nejlepším, co lehká i pérová divize nabízela a především díky svému skvělému a neuvěřitelně rychlému strikingu je obávaným bojovníkem.

Začátek prvního kola však nevypadal, že by se měl souboj brzy změnit v krvavou řežbu. Oba borci k sobě přistupovali velice opatrně a jednotlivými útoky spíše zkoušeli pozornost a reakce toho druhého. Postupem času se ale oba víc a víc osmělovali, což vygradovalo v přestřelku, po které se Mullarkey poroučel k zemi.

Tam ale místo dalších úderů Johnson začal s Australanem grapplit a po chvíli se znovu oba dostali na nohy. Opět se tak pokračovalo v postoji, ale těsně před koncem kola to byl naopak mladý australský bojovník, který sejmul amerického veterána levým hákem na čelist a poslal jej k zemi, kde mu ještě stačil rozdat několik tvrdých loktů a úderů. Výsledkem bylo velice těsné kolo, které by klidně mohlo skončit remízou.

Jestli však bylo první kolo vyrovnané, tak to druhé naprosto ovládl australský talent. Mallarkey našel svůj rytmus a začal Johnsona přebíjet ve výměnách. Trefoval jej v kontru i v útoku, a i když měl Johnson také pár dobrých momentů, začínal vypadat poměrně bezradně.

Jenomže ve třetím kole se projevily zkušenosti amerického veterána. Ten neztratil hlavu a začal Mallarkeyho rozebírat. Australan jakoby navíc ztratil trochu sil a už nebyl tak pohyblivý. Sice zůstával pořád nebezpečný a Johnsonovi vrátil několik dobrých ran, ale třetí kolo vyhrál Američan.

Bodoví sudí tak rozhodně neměli lehkou práci. Druhé kolo šlo jasně za Mallarkeym, třetí kolo vyhrál Johnson. Rozhodnout tak mělo první kolo, kde dva sudí viděli vyhrát australského bojovníka, který měl z těsné výhry velkou radost.

„To byl šílený zápas, brácho,“ řekl Mullarkey zklamanému Johnsonovi, pro kterého to byla pátá porážka z posledních šesti zápasů. „Respektoval jsem tě už před tím zápasem, ale ku*va, ty jsi zvíře!“ V pozápasovém rozhovoru pak přiznal, že zápas rozhodně nebyl lehký: „Musel jsem tady kopat hodně hluboko. Věděl jsem, že to bude takový zápas, věděl jsem, že mě vezme do zákopů. Byl to pro mě velký test, velký skok v kariéře. Proti chlapovi, který tady byl od počátku.“

A co se mu honilo hlavou, když jej Johnson srazil k zemi v prvním kole? „Chtěl jsem jenom přežít,“ řekl Mallarkey. „Doufal jsem, že do mě nebude bouchat, protože jsem byl trochu otřesený. A potom jsem se držel jeho rukavic jako o život. Dostal mě do přežívacího módu a potom mě donutil kopat hodně hluboko ve třetím kole. A já mu za to děkuju."

Trenér Mallarkeyho poté prozradil, že taktika na Johnsona byla ale úplně jiná a Mallarkey měl za úkol mnohem více wrestlit. To ale australský bojovník skoro vůbec nedělal a rovnou dal důvod proč: „Protože to byla zábava. Byla to moc velká zábava, když se na sebe díváte a je to jako vzájemná dohoda… ‚Prostě pojďme na to! Ok, pojďme na to!‘ A fanoušci, vy jste nám pomohli strašně moc. Každé kolo!“

Oba borci za skvělou „řežbu“ navíc obdrželi bonus 50 tisíc dolarů, takže Johnson dostal aspoň nějakou náplast za svou těsnou porážku.

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články