McGregor zkritizoval obranou techniku kolegy z UFC, na oplátku dostal pozvání na společný trénink do Thajska

McGregor zkritizoval obranou techniku kolegy z UFC, na oplátku dostal pozvání na společný trénink do Thajska Conor McGregor během boxerské přípravy | zdroj: Profimedia

Bojovník Rafael Fiziev se kopům dokáže uhýbat jako Neo v Matrixu kulkám. Zatímco jedni jsou z jeho obraných schopností na větvi, McGregor přišel na to, jak by si s ním hravě poradil.

Když má Conor McGregor chvíli čas, rád zasedá ke Twitteru, kde sdílí své myšlenky. Tentokrát na této sociální sítí narazil na video ze staršího zápasu kolegy z UFC Rafaela Fizieva, na němž umně uhýbá soupeřovu kopu. Sekvenci sdílel novinář Alex Behunin s trefným komentářem: "Nikdy mě nepřestane bavit sledovat, jak Rafael Fiziev vstupuje do Matrixu v pěstním souboji."

"To je úžasné," zareagoval McGregor. "Změň roundkick (obloukový kop) na axe kick (kop patou ze shora) a tahle obrana to všechno sežere i s navijákem. To ti povídám. Jestli je jejich reakce na highkick tohle, využij patu."

Podobné úhyby před obloukovými kopy využívá spousta thaiboxerů, zatímco axe kick není příliš vídanou technikou, jelikož je technicky o dost složitější na provedení, vyžaduje velkou míru flexibility a zároveň je při něm bojovník relativně zranitelný. V této situaci by sice teoreticky mohl fungovat, Rafael Fiziev si to ale nemyslí, a proto svého slavnějšího kolegu pozval na společný trénink do Thajska.

"Conore, zvu tě do Tiger Muaythai gymu, kde ti ukážeme, jak pořádně kopat a bránit kopy, takže budeš moct přestat žít ve fantaskním světě, kde si myslíš, že je možné v téhle situaci trefit axe kick," napsal.

"Neznevažuji to. Povídám ti, že jsem tomuhle obranému zvyku svého času čelil hodněkrát, kdy jsem věděl, že každému kopu, který vyšlu, uhnou a budu trefovat jen vzduch. Potom jsem to změnil na axe kick a měl jsem s tím velký úspěch. Tohle nebo naskočený roundkick," odpověděl Conor a dodal, že děkuje za nabídku tréninku. "Až budu v Thajsku, určitě tam zamířím. Neurážím tě, ale ještě si v tomhle sportu nic významného neudělal. Hodně štěstí ve tvém nadcházejícím zápase."

"Já to také nemyslel zle, společný trénink by byl přínosný pro nás oba. Věř mi, byl by to mnohem lepší přípravný kemp, než jsi měl předtím v Dubaji," pokračoval  v relativně přátelském duchu Kyrgyzský bojovník, který stejně jako jeho slavnější krajanka Valentina Shevchenko většinu času trénuje v thajském Tiger gymu. Celkově zatím absolvoval 12 zápasů, rovnou polovinu v UFC, a prohrál pouze jednou.

To už ale sebestředný Ir očividně nevzal moc dobře a "Atamanovi" vzkázal, že se nemusí obtěžovat, a dodal, že by jeho nos rozbil jako Tiger Woods při odpalu míčku, načež se znovu vysmál léty prověřené uhýbací technice. Reálnější než společný trénink se tak teď zdá být vzájemný zápas, Fiziev koneckonců pomalu stoupá mezi nejlepší pětici lehké váhy. O víkendu ho čeká zkouška v podobě Rafaela dos Anjose, s nímž se měl shodou okolností Conor před pár lety utkat.

V rozhovoru v rámci pořadu The MMA Hour se pak Ataman k online výměně s Conorem a jeho kritice ještě vrátil.

"Nemyslím si, že to bylo neuctivé. Vždycky jsem s ním i o něm mluvil s respektem. Ten chlap toho dělá pro MMA hodně, pro tenhle sport. Je to velké jméno a vždycky jsem ho respektoval, jen nechápu, proč se mu nelíbí můj úhyb dozadu," rozpovídal se Rafael. "Když se ohnu dozadu, tak je to moje reakce na highkick. Když udělá axe kick, tak budu mít jinou reakce. Tenhle můj úhyb je jen na highkicky. Nikdy to nedělám, když někdo kope axe kick. A nemůžeš to změnit v polovině, když kopeš. Jak bys to udělal? Brácho, to je šílenost."

McGregorovo teoretizování o Fizievově technice v komentářích zajímavě glosovali také někteří fanoušci.

"Dos Anjosi, dělej si poznámky. Kopni několik roundkicků a pak mu tam po pár kolech šoupni axe kick."

"Představte si, že by Conor fakt bojoval s Fizievem a knockoutoval ho axe kickem, když by se uhýbal..."

"Brácho, rada od chlapa, co dostal výprask kopy, dostal druhou šanci a zlomil si vlastní kotník? Když přijde na kopání, tak tvé rady nikdo nepotřebuje."

"Nech prosím analýzu kopů na MMA bojovnících se dvěma nohami a bilancí z posledních zápasů lepší než 2-3. Děkuji."

I Conor plánuje po ošklivém zranění z posledního zápasu s Poirierem návrat do boje a často sdílí fotografie z tréninků, kde se potkává například i s českou bojovnicí Lucií Pudilovou. Kdy ho ale v oktagonu uvidíme, zatím není jasné, stejně jako jméno soupeře.

Zdroje:  Twitter Conor McGregor , The MMA Hour

Nejnovější články