Samoánec Justin Tafa udělal doma fanouškům radost expresním knockoutem

Samoánec Justin Tafa udělal doma fanouškům radost expresním knockoutem Justin Tafa vs. Porter Parker | zdroj: Profimedia

Je obecně známo, že v těžké váze stačí jedna dobře trefená rána a je vymalováno. Své o tom ví i Justin Tafa, který se v Austrálii blýskl parádním knockoutem. Bonus přesto nedostal.

Justina Tafu jsme v oktagonu viděli na konci roku 2021, tehdy na sebe upozornil už před zápasem, když se stal vůbec prvním bojovníkem v historii UFC, jemuž se nepovedlo splnit limit pro těžkou váhu (120,2 kg), k němuž mu tehdy chybělo skoro půl kila. Tuhle chybu odčinil v kleci tím, že Harryho Hunsuckera vypnul už po dvou minutách highkickem (VIDEO).

Zranění bohužel samoánského obra donutily loni odstoupit hned ze dvou zápasů. Šanci ukázat se na UFC 284 v Perthu si ale ujít nenechal.

Proti němu nastoupil Američan Parker Porter, který v UFC zatím velký dojem neudělal, 3 zápasy vyhrál na body, 2 prohrál před limitem. Po tomto víkendu bude mít bilanci vyrovnanou.

Tafa se s ním vůbec nepáral a potrestal ho hned při první chybě. Porter se totiž při háku napřáhl až moc a Australan zakontroval levačkou a na cestu k zemi otřesenému soupeři přidal ještě jeden úder na bradu. Parádní walk-off KO.

Je až s podivem, že za tohle čisté KO, které bylo navíc toho večera jediné, Tafa nedostal pozápasový bonus, na což si posléze postěžoval na sociálních sítích: "Žádných 50 tisíc? Jakože za walk-off KO by to mělo být automaticky." Radost mu ale udělalo aspoň to, že zvládl soupeře knockoutovat před zraky svých synů, kteří mu nevěřili, že to dokáže.

Do boje by se Justin po rychlém vítězství rád vrátil už začátkem dubna na UFC 287 v Miami, kde by soudě podle jeho vyjádření mohl premiéru absolvoval jeho mladší bratr Junior, který loni z postojářských disciplín přešel k MMA a stihl 4 zápasy, všechny soupeře knockoutoval. "Rád bych byl na stejné kartě a ušetřil nějaké peníze za letenku," zažertoval.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články