Nový postrach v MMA? Tafa utloukl čtvrtého soupeře v řadě

Nový postrach v MMA? Tafa utloukl čtvrtého soupeře v řadě Junior Tafa | zdroj: Profimedia

Junior Tafa si i přes zraněnou ruku připsal dominantní vítězství. Bývalého zápasníka sumo přemohl už v prvním kole.

Australský bojovník Junior Tafa (jehož bratr Justin působí už tři roky v UFC) má našlápnuto k velice slibné kariéře v MMA. Tento bývalý obstojný kickboxer a thaiboxer totiž zatím kosí jednoho soupeře za druhým v čemž pokračoval i dnes při svém premiérovém duelu pod hlavičkou japonské organizace Rizin.

Tafa, který stejně jako jeho sourozenec bojuje v těžké váze, do profesionálního světa ultimátních zápasů vkročil letos v červenci a od té doby stihl porazit hned tři soupeře. Všechny navíc zvládl ukončit technickým knockoutem a nejdéle se v kleci zdržel necelá dvě kola. I proto dostal pro svůj debut v Rizinu poměrně obtížného protivníka, kterým byl bývalý zápasník sumo Tsuyoshi Sudario, jenž před jejich společným střetnutím držel v MMA velice slušnou statistiku šesti vítězství (a šesti KO) a jediné porážky.

Toho se však Tafa nezalekl. První minutu v ringu kolem Sudaria kroužil a hledal si správný moment a poté nekompromisně zaútočil. Jeho levý hák vylétl jako kobra po kořisti a nebohého Japonce sestřelil k zemi. Ke knockoutu to však nevedlo, protože se Sudario dokázal poměrně rychle probrat, a ještě se zvládl vrátit na nohy.

Působil však poměrně otřeseně a po několika dalších úderech se znovu skácel k zemi. V tu chvíli už Australan nechtěl nic ponechat náhodě. Na Sudaria se nekompromisně vrhl a začal ho tlouct hlava nehlava, dokud rozhodčí po minutě a půl neukončil zápas na technický knockout. Parádní a dominantní vítězství.

Na pozápasové tiskové konferenci Tafa prozradil, že si krátce před duelem zranil při jednom z tréninků ruku. To ho však neodradilo a ani chvíli prý nepřemýšlel o tom, že by odstoupil. „Nevím, co s ní přesně mám, ale ani to nakonec moc nebolelo,“ řekl Tafa. „Jsem hlavně rád, že jsem zvítězil, protože bych chtěl tady v Japonsku odbojovat ještě plno zápasů.“

Zdroje:  Tisková zpráva Nvidia

Nejnovější články