John Dodson si došel pro parádní KO v prvním kole

John Dodson si došel pro parádní KO v prvním kole John Dodson ukončuje Hidea Tokora | zdroj: Profimedia

John Dodson zvládl svůj debut v Rizinu vítězně a vzápětí ohlásil útok na šampionský pás.

Americký bojovník John Dodson rozhodně patří k největším stálicím ve světovém MMA. Do klece poprvé naskočil už v roce 2004 a od té doby se objevil ve více než deseti organizacích. Největší stopu zanechal v UFC, kde se dvakrát pokusil proti Demetriu Johnsonovi získat titul v muší váze, což se mu ale bohužel ani jednou nepovedlo.

I tak si tento drobný a pohyblivý bojovník s rychlými údery získal v USA mnoho fanoušků. A nové příznivce si Dodson získal i poslední den roku 2022 při svém debutu v japonské organizaci Rizin, kde se utkal se zkušeným domácím bojovníkem Hideou Tokorem, jež by se dal zařadit k světovým unikátům, protože se za 45 let svého života objevil hned v sedmi váhových kategoriích.

Dodson s Tokorem nastoupil ve své oblíbené muší divizi a už od začátku byl jasně na koni. Od prvních vteřin ho naháněl po ringu a při sebemenší příležitosti ho zasypal sprškou úderů. Tokoro se sice pokusil několikrát kontrovat, ale chyběla mu razance i přesnost. Dodson se tak po necelých dvou minutách rozhodl zápas ukončit. Tokora donutil ustoupit až do rohu, kde ho dobře mířenou ranou sestřelil k zemi.

„Tahle organizace je teď můj domov a doufám, že budu šampionem,“ prohlásil šťastný Dodson na pozápasové tiskové konferenci, kam dorazil oblečený jako Želví Ninja, čímž pobavil místní novináře. „O svém dnešním soupeři jsem věděl, že je veliký expert na grappling. Tak jsem mu chtěl ukázat nějakou svoji specialitu, což se povedlo.“

Zdroje:  Tisková zpráva Nvidia

Nejnovější články