Organizace Bellator v japonském Rizinu naprosto dominovala

Organizace Bellator v japonském Rizinu naprosto dominovala Bojovníci Bellatoru oslavují svojí dominantní nadvládu nad Rizinem. | zdroj: Profimedia

A.J. McKee, "Pitbull" Freire a další bojovníci amerického Bellatoru si podmanili bývalou organizaci Jiřího Procházky.

 

Bojovníci Bellatoru sice vítězili pouze na body, ale i tak ovládli všech pět zápasů proti svým soupeřům z japonského Rizinu FF. Zde vám přinášíme krátké shrnutí tří hlavních duelů.

A. J. McKee vs. Roberto de Souza
Talentovaný A. J. McKee byl ještě v loňském roce nejlepším bojovníkem Bellatoru v pérové váze a držel dechberoucí statistiku 18-0. V letošní odvetě proti „Pitbullovi“ Freiremu ale poprvé kapituloval a rozhodl se přesunout o divizi výše, tedy do lehké váhy, kde v říjnu na body zdolal Spikea Carlyla.V té samé kategorii nyní vyzval šampiona Rizinu Roberta de Souzu, kterému dokázal, že není žádné ořezávátko.

McKee v celém tříkolovém zápase, jež se z většiny odehrával na zemi, předváděl skvělou obratnost, kontrolu i téměř perfektní obranu. První dvě kola se totiž de Souza snažil několikrát zahrozit poměrně povedenými submisemi, ale americký protivník se mu pokaždé parádně vykroutil, a ještě mu často stihl rozdat několik tvrdých loktů přímo na hlavu. To japonského bojovníka s brazilskou národností naprosto znechutilo a ve třetí rundě už působil naprosto rezignovaně. Nikdo se tedy nedivil, když bodoví rozhodčí darovali jasné vítězství 3:0 právě McKeemu.

„Sen se stal skutečností,“ prohlásil McKee po vyhraném duelu. „Doufám, že se sem budu moci někdy vrátit, abych vám mohl předvést další show.“

Patrício „Pitbull“ Freire vs. Kleber Koike

Také McKeeho jediný přemožitel a nynější král pérové váhy Bellatoru Patrício Freire si nakonec dokráčel pro vítězství, ale jednalo se o velice unylý a přetaktizovaný výkon. Byl si totiž vědom, že má jeho krajan a držitel japonského titulu Kleber Koike naprosto dominantní zemařské schopnosti a že většinu svých protivníků ukončil drsnými údery na podlaze.

Freire se tak nepouštěl do svých oblíbených tvrdých kombinací, ale soustředil se především na obranu a na kontrolu v klinči, odkud se snažil rozdávat drobné, ale nepříjemné údery. Když se náhodou Koikemu přeci jen povedl takedown, tak se Freire velice rychle dokázal uvolnit a okamžitě se snažil dostat duel zpátky do postoje. S touto neatraktivní taktikou, za kterou si vysloužil i mírné bučení místních diváků, proplul Freire až do konce třetího kola a odnesl si nakonec lehce utrápené, ale jasné vítězství 3:0 na body.

Kyoji Horiguchi vs. Hiromasa Ogikubo

Návrat ztraceného syna. Tak by se dalo popsat vystoupení Kyojiho Horiguchiho. Bývalý šampion bantamové divize obou organizací se ve své domovině poprvé objevil pod hlavičkou Bellatoru a ukázal, že vítězit rozhodně nezapomněl. A to i přesto, že nastoupil v nižší muší váze.

Horiguchi svým výkonem Hiromasu Ogikuba téměř šikanoval, protože mu nedovolil prakticky nic. Svými silovými kopy mu rozkopával obě nohy a silnými údery ho několikrát roztancoval. Ogikuba sice dostával nařezáno jako žito, ale zároveň předváděl neskutečně tuhý kořínek a stále se snažil vrátit do zápasu. O tom svědčí také to, že se Horiguchimu povedlo svého oponenta definitivně sestřelit na zem až několik vteřin před koncem, což ale nakonec ke KO stejně nevedlo. Na řadu tak opět přišli bodoví sudí, kteří  zcela jasně určili jako vítěze Horiguchiho.

Zdroje:  tisková zpráva - Rizin FF

Nejnovější články