Šampion proti šampionovi? Makhachev nemá soupeře, a tak vyzval Edwardse k bitvě o jeho pás

Šampion proti šampionovi? Makhachev nemá soupeře, a tak vyzval Edwardse k bitvě o jeho pás Islam Makhachev slaví zisk vyotouženého šampionského pásu UFC (2022) | zdroj: Profimedia

Islam Makhachev je v prekérní situaci, a tak si sám hledá soupeře na podzimní turnaj v Abú Dhabí. Oko mu padlo na šampiona welterové divize Leona Edwardse.

Ne moc často se vidí, že by měl šampion nouzi o soupeře, ale přesně to je teď případ krále lehké váhy UFC Islama Makhacheva. Ten má na říjen naplánovaný zápas v Abú Dhabí, ale pro svůj taneček postrádá tanečního parťáka, protože situace v lehké váze je dost zamotaná.

Charles Oliveira, který si vydobyl svoji druhou šanci proti Makhachevovi, když porazil Dariushe, prohlásil, že se kvůli zranění do října nestihne připravit. Další možný vyzyvatel by mohl vzejít ze zápasu mezi Dustinem Poirierem nebo Justinem Gaethjem, který se bude konat za 2 týdny. Jenže jejich šílený styl zápasení bez pudu sebezáchovy napovídá, že po tomto duelu budou oba ještě v říjnu ležet na jipce.

To je jasné i Islamovi, který se tak rozhodl, že si soupeře najde sám a rozhodně se nebojí výzev. Pro svůj výběr totiž sáhl do welterové divize a rovnou po šampionu Leonu Edwardsovi.

„UFC Abú Dhabí, 21. říjen. Makhachev vs. Edwards. Co myslíte?“ napsal šampion lehké váhy na Twitter.

Leon Edwards si užívá vítězství nad Kamaruem Usmanem Leon Edwards si užívá vítězství nad Kamaruem Usmanem | zdroj: Profimedia

Takový souboj dvou různých stylů zní docela zajímavě. Edwards je především skvělý striker, zatímco Makhachev vsází spíše na svůj dagestánský wrestling. Ale i Edwards proti Usmanovi ukázal, že vzít jej na zem není vůbec jednoduché, a pro Makhacheva by to určitě bylo velké sousto. Pravděpodobnost, že by se tento zápas opravdu uskutečnil, je ale jen velmi malá. Makhachev zatím obhájil svůj pás jen jednou, a to ještě s odřenýma ušima proti nájezdníkovi z pérové divize, Alexanderu Volkanovskimu. Leon Edwards navíc svůj pás proti kumpánům z welterové divize neobhájil ještě ani jednou a na svoji titulovou příležitost se třese Colby Covington, který by se měl s Edwardsem utkat koncem tohoto roku.

Pokud by tedy UFC a Edwards na výzvu Makhacheva nekývli, s kým by se měl šampion lehké váhy utkat? Nabízí se odveta s Alexanderem Volkanovskim, který jej dokázal hodně potrápit a podle některých měl zápas dokonce vyhrát. Sám „Volk“ se nechal slyšet, že má o odvetu velký zájem a rád by zápasil co nejvíce. Jeho poslední výkon proti Yairu Rodriguezovi znovu ukázal, že australský šampion nemá v pérové váze konkurenci, a že jedinou opravdovou výzvou se zdá být lehká divize.

Pokud by k odvetě s Volkanovskim nedošlo, vypadá to, že UFC by muselo kvůli nedostatku bojeschopných vyzyvatelů Makhachevův zápas odložit, minimálně do doby, než bude Charles Oliveira schopný zápasit.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články