Šampiona Topuriu doma přivítal plný fotbalový stadion

Šampiona Topuriu doma přivítal plný fotbalový stadion Ilia Topuria provádí slavnostní výkop zápasu Realu Madrid proti Seville | zdroj: Profimedia

Pamatujete si, jak Jiřího Procházku po vítězství nad Gloverem Teixeirou vítalo v Brně zaplněné náměstí? Teď něco obdobného zažívá nový šampion pérové váhy UFC Ilia Topuria.

Je to jen pár dní, co Ilia Topuria sesadil z trůnu pérové váhy fenomenálního Alexandera Volkanovskiho. Když s pásem přes rameno dorazil domů do Španělska, vítaly ho na letišti davy fanoušků. To byl ale jen předkrm, v neděli totiž za bouřlivého potlesku zaplněného stadionu Santiago Bernabéu provedl čestný výkop před fotbalovým zápasem Realu Madrid se Sevillou, v němž nakonec domácí nakonec zvítězili 1:0.

Topuria se netají tím, že by právě na svatostánku Realu Madrid rád bojoval. Tímhle tak UFC názorně ukázal, jak by to mohlo vypadat. Santiago Bernabéu má kapacitu více než 80 tisíc diváků a především jde zastřešit. Právě nevyzpytatelnost počasí byla hlavním faktorem, proč UFC odmítalo uspořádat turnaj na stadionu v Anglii.

Dana White navíc ví, že je železo třeba kout, dokud je žhavé. "Ještě nedávno jsem vůbec nepřemýšlel nad tím, že bychom se do Španělska vydali, teď mám celý tým, který na tom pracuje," přiznal. Topuria zkrátka otevřel bránu a šéf UFC moc dobře ví, že vhodnější chvíle pro expanzi nebude.

Zároveň by mohla nejslavnější MMA organizace opět zvednout laťku. Rekord v návštěvnosti zatím drží UFC 243 v Austrálii, který přímo na místě sledovalo 57 127 diváků. Celkově jde ale v MMA až o 6. příčku, první místo drží turnaj PRIDE Shockwave, který mělo na Národním stadionu v Japonsku sledovat více než 91 tisíc diváků (některé zdroje nicméně uvádějí "pouze" 71 tisíc, což by UFC ve Španělsku mohlo pokořit). 

Ať už turnaj na Santiago Bernabéu dopadne či nikoliv, u expanze do Španělska letos možná nezůstane, UFC totiž mapuje možnosti také v Jižní Africe, pro niž nedávno vybojoval první šampionský pás Dricus du Plessis, který se netají tím, že by rád bojoval na domácí půdě. V něco podobného samozřejmě doufají mnozí bojovníci, hodně hlasitě volal po "největším zápase v dějinách Evropy" Jan Blachowicz, který toužil po titulovém souboji s Procházkou. Na ten zatím nedošlo, třeba se ho ale někdy dočkáme. V Polsku mají koneckonců s gigantickými eventy na stadionu dobré zkušenosti.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články