Sandhagen vzal bez rozmyšlení zápas o prozatímní titul v bantamové váze proti Yanovi

Sandhagen vzal bez rozmyšlení zápas o prozatímní titul v bantamové váze proti Yanovi Cory Sandhagen | zdroj: Getty Images

Petr Yan se konečně dočkal a utká se o titul. Sice jen prozatímní, ale i tak dostane tvrdého soupeře, kterým bude rostoucí americká MMA hvězda Cory Sandhagen.

Situace na vrcholku bantamové váhy UFC byla v poslední době značně zamotaná. Nynější šampion Aljamain Sterling v září kvůli zranění odstoupil z odvetného titulového zápasu s Petrem Yanem a ruský borec tak musí na konci října bojovat „pouze“ o prozatímní pás. Vybrat mu nového soupeře však zprvu nebyl vůbec jednoduchý úkol.

Jako první by měl být dle aktuálního vývoje na řadě bývalý šampion a dopingový hříšník T. J. Dillashaw, který po dvou letech bez zápasu v létě těsně porazil Coryho Sandhagena. V průběhu duelu si však přetrhl vaz v koleni a musel podstoupit operaci, takže je momentálně minimálně na pět měsíců vyřazený ze hry. On sám navíc říká, že si chce počkat na opravdový titulák.

„Ať si to rozdají o interim. Já už se osvědčil. Vrátil jsem se po dvouleté pauze a bojoval jsem s jedničkou. Až se znovu vrátím, tak bude souboj o titul můj,“ prozradil Dillashaw pro server MMA Fighting. „Podle toho, co mi bylo řečeno, tak budu příště bojovat o šampionský pás. Nezáleží mi na tom, kdy to bude, ale příště prostě bojuji o titul.“

Organizace proto jako dalšího oslovila čtvrtého bojovníka z žebříčku, kterým je Rob Font. Američan však tuto hozenou rukavici nezvedl, protože nedávno onemocněl koronavirem a momentálně nemá moc natrénováno. Místo toho si tak alespoň domluvil na prosinec zápas s legendárním brazilským fighterem Jose Aldem.

„Samozřejmě, že mi telefonovali, ale právě jsem se vyhrabal z nepříjemností spojených s covidem-19,“ řekl Font v podcastu Jamese Lynche. „Vůbec jsme netrénovali, takže jsem do tohoto souboje nemohl naskočit. Byl jsem opravdu naštvaný, ale věci se dějí z nějakého důvodu. Jakmile jsem ale zjistil, že jde pouze o prozatímní pás, tak už mi to tak hrozné nepřijde.“

Nakonec tak celou prapodivnou situaci musel uhasit výše zmiňovaný Sandhagen, jenž na nabídku tento týden kývl takřka okamžitě a bez rozmýšlení. Na rozdíl od Fonta prý navíc neřeší, že se jedná o interim. Zápas s Yanem považuje za dosavadní nejvyšší vrchol své kariéry a v kleci se bude prát jako kdyby se jednalo o plnohodnotný titulový fight.

„Řekl jsem jim: ‚No jasně že budu jeho protivníkem,‘ protože jsem se na to už nějakou dobu tak nějak připravoval. Nechtěl jsem o takovou příležitost přijít. Myslím, že to pro mě bude jako skutečný mistrovský zápas. Kdybych proti Yanovi vyhrál, tak budu mít pocit, že jsem opravdovým šampionem," je přesvědčený Sandhagen.

Yan se ke svému novému soupeři ještě nevyjádřil, ale dá se očekávat, že by mohl být s touto variantou relativně spokojený, protože jinak by jeho tým na tento zápas nejspíše ani nekývl. 30. října se tak můžeme těšit na velice zajímavou bitvu ruského zabijáka proti americké rostoucí hvězdě.

Zdroje:  MMA Fighting , Youtube MiddleEasy

Nejnovější články