Santos vs. Teixeira se podruhé ruší kvůli koronaviru. Povolá UFC do boje Jiřího Procházku?

Santos vs. Teixeira se podruhé ruší kvůli koronaviru. Povolá UFC do boje Jiřího Procházku? zdroj: Profimedia

Derby brazilských bojovníků se odkládá na neurčito. Tentokrát se koronavirem nakazil Thiago Santos a třetího října k zápasu určitě nenastoupí. 

Thiago Santos byl pozitivně testován na Covid-19 a zápas s Gloverem Teixeirou je zrušen. Souboj  brazilských bojovníků byl původně v plánu již 12. září, ale tehdy se nakazil Teixera. Santos nesouhlasil s náhradním soupeřem a zápas byl přesunut na 3. října. Duel bývalých titulových vyzyvatelů tedy znovu neuvidíme a UFC zkusí pro Teixeiru sehnat nového protivníka. 

Střet dvojky se čtyřkou polotěžké váhy měl být hlavním předzápasem turnaje v Abu Dhabi, kde se představí hvězdy ženské bantamové váhy Holly Holm a Irene Aldana. Poté, co se Jon Jones vzdal pásu šampiona, se o uvolněný titul utkají Dominick Reyes a Jan Blachowicz a z duelu Santos - Teixeira měl vzejít další titulový vyzyvatel. 

Teixeira (31-7) drží sérii čtyř vítězství v řadě a v úctyhodných čtyřiceti letech stále myslí na pás šampiona. V posledním utkání doslova zdemoloval Anthony Smithe a posunul se na čtvrté místo divize. Thiago Santos (21-7) po přestupu ze střední váhy porážel jednoho soupeře za druhým a sérii mu utnul až Jon Jones v titulovém zápase. Santos od té doby léčil vážná zranění a v oktagonu chyběl více než rok. 

Povolá UFC českého samuraje?

Sehnat náhradu za tak krátkou dobu bude velmi obtížné, ale jeden bojovník se doslova nabízí. Jiří “Denisa” Procházka v září poznamenal, že je připraven naskočit do utkání místo nemocného Teixeiry. K zápasu sice nedošlo, ale Jiří ukázal, že neustále trénuje a je připraven kdykoliv nastoupit do oktagonu.  

Zápasit se Santosem bez delší přípravy by byl velký risk, ale Teixeira je určitě hratelnější soupeř, což potvrdil i Procházkům trenér Martin Karaivanov. UFC nabídlo Jiřímu několik soupeřů a mezi nimi byl i brazilský veterán. Otázkou zůstává, zda se vyplatí riskovat a přijmout zápas opravdu na poslední chvílí. Pokud by však Procházka vyhrál a potvrdil formu z utkání s Oezdemirem, tak máme na jaře dost možná prvního titulového vyzyvatele z České republiky. 

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články